Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2009 - Anul XIV, nr. 199 (4185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 11.000 de angajaţi de la Căile Ferate vor fi disponibilizaţi

Miercuri, 26 August 2009 (14:12:01)

Aproximativ 11.000 de angajaţi de la Căile Ferate urmează a fi disponibilizaţi, potrivit datelor prezentate sindicaliştilor, miercuri, de reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu ministrul Radu Berceanu, secretarul de stat Constantin Axinia şi directorii celor trei societăţi de Căi Ferate, că urmează a fi disponibilizaţi 1.400 de angajaţi de la CFR Călători, între 800 şi 1.000 de la CFR Ifrastructură şi 50% de la CFR Marfă, respectiv 8.500 de persoane.

Iulian Măntescu a spus că, miercuri, a avut loc o primă întâlnire cu reprezentanţii ministerului, urmând ca joi sindicatele să aibă discuţii cu fiecare societate în parte şi să le pună la dispoziţie materiale pe care sindicaliştii trebuie să le analizeze până săptămâna viitoare.

De asemenea, ministrul Radu Berceanu le-a promis sindicaliştilor că se angajează "să se lupte" în Guvern pentru a obţine bani la reactificarea bugetară pentru CFR.

Măntescu a adăugat că, indiferent de numărul celor care vor fi disponibilizaţi, "nu se va rezolva nimic până când Guvernul nu va aduce bani pentru societăţile CFR".

Problema disponibilizărilor în CFR a făcut obiectul mai multor discuţii între sindicalişti şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Aproximativ 7.000 de angajaţi ai CFR Marfă au primit, la începutul lunii iulie, decizia privind şomajul tehnic pentru trei luni.

Contractele colective de muncă pentru 2009-2010 la CFR Infrastructură, CFR Marfă şi CFR Călători au fost semnate, în 3 iunie.

Preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial, Gheorghe Popa, declara atunci că va fi disponibilizat doar personalul care îndeplineşte condiţiile de pensionare şi care nu îşi depune cerere de pensionare, astfel că, prin pensionare şi disponibilizare, vor fi reduse 3.700 de locuri de muncă.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara, pe 25 mai, după discuţiile cu sindicaliştii, că în câteva zile vor fi disponibilizaţi 3.700 de angajaţi pensionabili din CFR şi că vor fi reduse cheltuielile legate de prime şi sporuri, reduceri echivalente cu disponibilizarea a 4.000 de angajaţi.

Liderul Federaţiei Mişcare-Comercial preciza, atunci, că vor fi disponibilizaţi 920 de angajaţi de la CFR Călători, 1.300 de la CFR Marfă şi 1.500 de la Infrastructură.

Programul de restructurare a sistemului feroviar trimis, în 20 martie, sindicaliştilor din CFR, de către Ministerul Transporturilor prevede reducerea numărului de personal cu 12.139 pe întreg sistemul (5.949 la CFR Marfă şi filialele ei, 2.545 la CFR Călători şi filialele ei, 3.536 la CFR SA şi filialele ei, 109 la Societatea de Administrare Active Feroviare, Societatea Feroviară de Turism, Autoritatea Feroviară Română, Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară).

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 11.000 de angajaţi de la Căile Ferate vor fi disponibilizaţi.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 11.000 de angajaţi de la Căile Ferate vor fi disponibilizaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei