Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2009 - Anul XIV, nr. 199 (4185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din cauza crizei

O maşină de poliţie, la două-trei comune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criza a secat rezervoarele de carburant pentru parcul auto din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, şefii poliţiei judeţene fiind nevoiţi să ia măsuri drastice pentru a menţine situaţia sub control şi a reuşi cu puţinul care a mai rămas să ţină sub control ordinea şi liniştea publică în judeţ.
Aşa s-a ajuns că multe dintre cele 300 de maşini ale IPJ Suceava stau mare parte din timp trase pe dreapta, robinetul de carburant fiind deschis doar pentru intervenţiile la 112 şi misiunile urgente.
În rest, poliţiştii din judeţ sunt nevoiţi să facă fel de fel de improvizaţii pentru a-şi desfăşura activitatea.
Numărul patrulelor auto s-a redus semnificativ, crescând în schimb, considerabil, numărul patrulelor pedestre.
Dacă înainte ca bugetul IPJ Suceava şi al celorlalte inspectorate de poliţie din ţară, de altfel, să fie subţiat considerabil de efectele recesiunii, o dată pe lună se făcea plinul la fiecare maşină, în ultimele luni s-a alocat din ce în ce mai puţin carburant.
Deşi, de la rezerva de stat, s-a dislocat o cantitate de carburant, pentru a nu se ajunge într-o situaţie critică –imposibilitatea deplasării maşinilor de poliţie fiind până la urmă un atentat la siguranţa publică, procedurile de achiziţie pentru asigurarea transportului de carburant către toate inspectoratele de poliţie din ţară au durat ceva vreme şi au afectat şi mai tare situaţia.
Pentru a face faţă crizei, s-a luat hotărârea ca, la nivelul a două-trei comune, în funcţie de zonă, să fie alimentată cu carburant o singură maşină de poliţie, care să fie folosită numai la cazurile de urgenţă.
La nivelul oraşelor şi municipiilor, aproximativ una din trei maşini va primi benzină pentru intervenţiile la 112, patrulări sau participarea la acţiuni operative.
Şeful Serviciului de Logistică, comisarul şef Alexa-Dumitru Teodorovici, a declarat, ieri, că problema va fi rezolvată în maxim trei săptămâni, aşteptându-se de la Bucureşti un transport cu circa 150 de tone de carburant, care va fi suficient pentru următoarele 5-6 luni.

 

Fără bani de alcoolemii şi necropsii, e-mail-uri în loc de telefoane, apă caldă doar la arest şi economii la lumină

Lipsa de carburant nu e singura problemă cu care se confruntă IPJ Suceava.
Sute de dosare penale privind suspiciuni de viol, morţi suspecte şi infracţiuni la regimul rutier nu pot fi soluţionate, deoarece poliţiştii nu mai au de unde plăti serviciile oferite de Serviciul Judeţean de Medicină Legală (SJML), fie că e vorba de necropsii, examinări psihiatrice, alcoolemii, examinări persoane etc..
Mai marii poliţiei au fost nevoiţi să strângă cureaua la toate capitolele de cheltuieli.
Tuturor poliţiştilor din judeţ li s-a atras atenţia să fie cât mai stricţi în privinţa consumului de energie, apă şi gaze naturale, atât la sediul IPJ Suceava, cât şi la poliţiile municipale şi orăşeneşti şi posturile comunale.
Apa caldă în toate unităţile de poliţie din judeţ a fost sistată, robinetele fiind deschise doar pentru persoanele private de libertate din arestul poliţiei, şi asta după un program strict.
Femeile de serviciu au dispărut, iar materialele de întreţinere şi curăţenie au fost reduse la limită.
O altă măsură ar fi aceea de a reduce şi costul facturilor telefonice şi a consumabilelor de birou (hârtie, pix etc.). În acest sens, poliţiştilor li s-a cerut să folosească tot mai mult e-mail-ul pentru a comunica între ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O maşină de poliţie, la două-trei comune.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
O maşină de poliţie, la două-trei comune3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politia low cost! trimis de
(26 aug 2009, 11:32:06
Ei fura de rup la nivel inalt si noi astia mici sa ne aparam singuri de hoti ca bani pentru buna functionare a institutiilor statului nu sunt,pai cum ramane domnilor guvernanti cu sintagmele "Politia este in slujba cetateanului!" sau "Siguranta si incredere!"...?! Pai ei isi fac salarii acolo la guvern ,deplasari de milioane de euro,vacante in cele mai luxoase statiuni si altii nu au cu ce isi face serviciul...si la urma tot lor le cereti rezultate deosebite si le imputati orice se intampla negativ...! Prosti sunt ca nu ies toti odata in strada,de preferat ar fi de ALEGERILE PREZIDENTIALE si sa vedem atuni ce-o sa faceti.....! Politie LOW COST siguranta LOW COST!
2.   Basescu citeste constitutia trimis de
(26 aug 2009, 11:56:42
Oare de ce presedintele nu citeste constitutia, sa vada ca este scris ca ni se garanteaza siguranta si staul de drept. Daca nu avem parte de aceste drepturi de ce nu demite primul minstru? Am ajuns sa avem un stat de drept comparabil cu afganistanul
2.1  RE: Basescu citeste constitutia trimis de
(26 aug 2009, 16:54:47
Ai dreptate Max,daro sa se ajunga si mai rau pt ca guvernanti scad salarii,dau afara oameni,forteaza mediu privat la disponibilizari dar in schimb maresc taxele si impozitele,scumpesc preturile la diverse produse,..de parca criza e doar la Cptroceni si Victoria si nu la noi oameni de rand care i-am votat si pe care ei ne reprezinta..defapt i-am ales sa ne fure cat mai bine! O sa se ajunga la lupte de strada exact ca in jungla ..lupta pentru supravetuire....! CEL MAI INCOMPETENT GUVERN CARE LA AVUT ROMANIA VREODATA! mai slab decat guvernul Ciorbea!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei