Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2009 - Anul XIV, nr. 199 (4185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Procedura angajării Guvernului în Parlament va începe pe 2 septembrie şi are mai multe etape

Miercuri, 26 August 2009 (15:12:46)

Premierul Emil Boc a spus miniştrilor prezenţi la şedinţa Guvernului că asumarea răspunderii pentru un pachet de legi are mai multe etape, respectiv luarea deciziei Executivului, trimiterea proiectelor la Parlament, discutarea eventualelor amendamente şi angajarea efectivă în şedinţă comună.

"Procedura angajării răspunderii Guvernului are mai multe etape. Are etapa în care Guvernul decide asumarea răspunderii, după care proiectul se trimite la Parlament, acolo urmează un interval de timp în care parlamentarii pot depune amendamente, Guvernul se întruneşte din nou şi acceptă sau respinge amendamentele respective, după care se duce în faţa Parlamentului şi îşi angajează răspunderea pe forma finală a proiectului", a spus Boc.

El a amintit că această procedură a fost folosită de Executiv şi la precedenta agajare a Guvernului în faţa Parlamentului, pe Codurile Civil şi Penal.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii Executivului, că Guvernul amână cu două săptămâni asumarea răspunderii pe pachetul de legi, printre care şi cel al salarizării unice în sistemul bugetar, pe 2 septembrie proiectul urmând să fie înaintat Parlamentului şi să înceapă dezbaterile.

La rândul lui, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat că Guvernul a decis ca pe 2 septembrie să îşi asume doar un punct de vedere politic pe pachetul de legi.

Costin a adăugat că pachetul de legi va fi de fapt o lege cu mai multe capitole, iar Guvernul îşi va asuma răspunderea în aproximativ două săptămâni.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Procedura angajării Guvernului în Parlament va începe pe 2 septembrie şi are mai multe etape.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Procedura angajării Guvernului în Parlament va începe pe 2 septembrie şi are mai multe etape0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei