Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2009 - Anul XIV, nr. 175 (4161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul caută soluţii pentru comasarea, în luna septembrie, a altor taxe şi tarife parafiscale

Miercuri, 29 Iulie 2009 (17:51:20)

Guvernul va înfiinţa un grup de lucru interministerial care să evalueze veniturile obţinute din taxele parafiscale aflate în vigoare şi să prezinte, în luna septembrie, noi propuneri de comasare a acestora, alte astfel de taxe putând fi instituite numai cu informarea prealabilă a Finanţelor.

Actele normative pentru anularea, reducerea sau comasarea unora dintre taxele şi tarifele parafiscale vor fi elaborate până la sfârşitul lunii septembrie, după care va fi derulată o campanie de informare în acest sens a opiniei publice, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

"Analiza care urmează să fie efectuată se referă la veniturile obţinute din taxe şi modul de folosire a banilor, la oportunitatea menţinerii acestora şi la sursele de înlocuire a veniturilor", au arătat sursele citate.

În luna iunie, Guvernul a anunţat că a desfiinţat, redus sau comasat 189 de taxe şi tarife dintr-un total de 491. Dintre acestea, un număr de 42 taxe au fost eliminate, iar celelalte au fost reduse sau comasate.

Printre taxele comasate într-un tarif unic sunt cele pentru eliberarea certificatului privind stagiul de cotizare în sistemul public de pensii, a adeverinţelor care atestă calitatea şi/sau venitul asigurat (câte 10 lei/certificat) şi a adeverinţelor care conţin informaţii necesare executării silite (100 lei/persoană/adeverinţă), administrate de Ministerul Muncii.

Taxa de autorizare din domeniul inspecţiei în construcţii (150 lei), pentru evaluarea documentaţiei tehnice aferente dispozitivelor medicale (30-210 euro/aparat), de avizare sanitară a substanţelor şi produselor noi (10 lei) şi de emitere de atestate operatorilor de măsurare a energiei electrice (1.000-2.500 lei) au fost eliminate.

În unele cazuri, taxele au fost comasate într-un tarif unic, dar la suma cea mai mare percepută, creşterea astfel rezultată fiind de peste patru ori mai mare comparativ cu valorile de la acea dată.

În prezent sunt percepute 300 de taxe şi tarife parafiscale, cele mai multe în domeniul mediului (42) şi normelor sanitar-veterinare (27).

Printre astfel de taxe sunt cele percepute la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (24 taxe şi tarife), Registrului Comerţului (15), Inspecţiei Muncii (15), Autoritatea Rutieră Română (13), Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă (11), Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor (11), Biroului Român de Metrologie Legală (10), Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (10), Administraţiei Apele Române (10), Inspectoratului General al Poliţiei Române (7), Autorităţii de Reglementare în Domeniul Energiei (7), Inspectoratelor teritoriale pentru calitatea seminţelor (6), Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (6), Centrului Naţional al Cinematografiei (5), Inspectoratului Naţional pentru Evidenţa Persoanelor (5), Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi (5), Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (4), Autorităţii Hipice (3).

Cele mai multe taxe sunt administrate de Ministerele Mediului (42), Administraţiei şi Internelor (35), Transporturilor (33), Justiţiei (27), Economiei (24), Agriculturii (20), Muncii (19), Sănătăţii (15), Comunicaţiilor (12), Culturii (8) şi de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară (27).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul caută soluţii pentru comasarea, în luna septembrie, a altor taxe şi tarife parafiscale.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul caută soluţii pentru comasarea, în luna septembrie, a altor taxe şi tarife parafiscale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei