Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2009 - Anul XIV, nr. 175 (4161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bondrea asigură studenţii şi absolvenţii Universităţii Spiru Haret că diplomele lor sunt valabile

Miercuri, 29 Iulie 2009 (17:50:43)

Preşedintele Universităţii "Spiru Haret", Aurelian Bondrea, a trimis o scrisoare deschisă studenţilor şi absolvenţilor, asigurându-i că diplomele lor sunt valabile şi nu pot fi anulate şi subliniază că Ministerul Educaţiei ştie că formele de învăţământ sunt organizate legal, dar ignoră acest lucru.

"Universitatea «Spiru Haret» este o instituţie de prestigiu, recunoscută ca atare atât pe plan naţional cât şi internaţional. De partea noastră, în conflictul artificial creat de ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, stau deciziile judecătoreşti favorabile Universităţii, date de mai multe instanţe din România. Stimaţi studenţi şi absolvenţi, dreptatea este de partea dumneavoastră şi a Universităţii «Spiru Haret». Este important, în acest moment, să ştiţi acest lucru. Şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării o ştie însă, în acest moment, îi vine greu să accepte public acest lucru", le spune rectorul Aurelian Bondrea studenţilor şi absolvenţilor în scrisoare.

Diplomele absolvenţilor sunt perfect valabile şi nu pot fi anulate, subliniază rectorul.

"Precizăm că din punct de vedere juridic, diplomele sunt acte administrative, emise pe baza legii şi în aplicarea legii, fiind supuse regimului juridic reglementat prim Legea 554/2004 a contenciosului administrativ. Din această cauză, diplomele nu pot fi anulate decât individual şi în condiţiile acestei legi, exclusiv de către instanţele de contencios administrativ competente", potrivit sursei citate.

Bondrea îi asigură pe studenţii Universităţii "Spiru Haret" că sunt în legalitate, formele de învăţământ fiind organizate în conformitate cu prevederile art. 60(1) din Legea învăţământului 84/1995, republicată, care precizează că "activitatea didactică se poate organiza în următoarele forme: de zi, seral, cu frecvenţă redusă şi la distanţă. Formele de învăţământ seral, cu frecvenţă redusă şi la distanţă pot fi organizate de instituţiile de învăţământ superior care au cursuri de zi".

De asemenea, potrivit legii, "diplomele şi certificatele de studii eliberate de instituţiile de învăţământ superior, în condiţiile legii, pentru aceeaşi specializare sunt echivalente, indiferent de forma de învăţământ absolvită", precizează Bondrea.

"Avem de partea noastră hotărârile judecătoreşti. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării ignoră, în acest moment, deciziile instanţei. În cazul în care cădeţi victima unor abuzuri din partea angajatorilor dumneavoastră, actuali sau potenţiali, trebuie să ştiţi că drepturile pe care le aveţi, în calitate de absolvenţi ai Universităţii «Spiru Haret», nu pot fi anulate de Ministrul Eucaţiei sau nesocotite prin deciziile manageriale arbitrare. Noi ştim care vă sunt drepturile şi vrem să fiţi şi dumneavoastră conştienţi de ele", precizează rectorul Universităţii.

Universitatea "Spiru Haret" (USH) a decis, joi, să sesizeze comisiile pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii ale Camerei Deputaţilor şi Senatului cu privire la "acţiunile injuste" ale ministrului Ecaterina Andronescu îndreptate împotriva USH şi a învăţământului privat în ansamblu.

Potrivit conducerii universităţii, Ministerul Educaţiei aduce zilnic prejudicii de imagine unui număr important de profesori de prestigiu şi unui număr şi mai însemnat de absolvenţi de facultate care au fost deja legitimaţi pe piaţa muncii.

Reprezentanţii Universităţii "Spiru Haret" condamnă "campania furibundă" declanşată de ministrul Ecaterina Andronescu împotriva USH.

Potrivit USH, instituţia decontează "gafele, greşelile şi politica lipsită de consistenţă" duse de ministrul Educaţiei, care doreşte să îşi spele imaginea dezastruoasă pe seama Universităţii "Spiru Haret".

În urmă cu o săptămână, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret", indiferent de programul sau forma de învăţământ urmată, rămân valabile până la clarificarea totală a situaţiei de la instituţia de învăţământ superior.

Universitatea "Spiru Haret" este verificată, de către o echipă de control a Ministerului Educaţiei, care controlează situaţia cataloagelor, a înscrierilor şi a eliberării actelor de absolvire, precum şi documentele privind şcolarizarea studenţilor.

Ministrul Educaţiei a acuzat reprezentanţii Universităţii "Spiru Haret" de faptul că nu manifestă disponibilitatea necesară pentru clarificarea situaţiei propriilor studenţi, afirmând că angajaţii ministerului trimişi în control nu au avut acces la toate documentele cerute.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a atenţionat recent că Universitatea "Spiru Haret" trebuie să intre în legalitate, ceea ce nu s-a întâmplat până acum, au declarat, în 22 iulie, oficialii Ministerului Educaţiei Cercetării şi Inovării (MECI).

Aceştia au mai spus că după ce universitatea va aduce la MECI toate documentele solicitate, în trei zile ministerul va promova un proiect de hotărâre de guvern care va da dreptul instituţiei de învăţământ superior să organizeze concurs de admitere la specializările acreditate şi autorizate provizoriu.

"Până atunci, orice admitere este ilegală şi nerecunoscută", au precizat oficialii MECI.

Preşedintele Traian Băsescu afirma că a fost informat de Ecaterina Andronescu încă din luna aprilie în legătură cu o serie de probleme la Universitatea "Spiru Haret", şeful statului spunând că a avut în total două discuţii cu actualul ministru pe această temă.

Guvernul intenţionează să finalizeze, până la 14 august, proiectele de legi privind reforma în educaţie, pe baza soluţiilor propuse de comisia prezidenţială condusă de profesorul Mircea Miclea, şi să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru aceste legi, a anunţat premierul Emil Boc.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bondrea asigură studenţii şi absolvenţii Universităţii Spiru Haret că diplomele lor sunt valabile.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bondrea asigură studenţii şi absolvenţii Universităţii Spiru Haret că diplomele lor sunt valabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei