Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iul 2009 - Anul XIV, nr. 174 (4160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plăcintă: Descentralizarea începe cel mai târziu la jumătatea lui septembrie, Braşovul e judeţ pilot

Marţi, 28 Iulie 2009 (18:34:41)

Ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Luminiţa Plăcintă, s-a aflat, marţi, la Braşov, într-o vizită informală, unde s-a întâlnit cu primarul oraşului, declarând că descentralizarea la nivel naţional va începe cel mai târziu la jumătatea lunii septembrie, iar Braşovul va fi judeţ pilot.

Plăcintă a discutat cu primarul trecerea unor tabere şcolare din administrarea ministerului în administrarea locală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ea a spus că procesul de descentralizare are ca termen de debut cel târziu sfârşitul lui august sau mijlocul lui septembrie, iar judeţul Braşov va fi pilot.

Tot marţi, ministrul s-a întâlnit şi cu directorii de la Direcţii de Tineret şi cei ai Direcţiei Sportive Judeţene din Braşov, Covasna şi Mureş în vederea începerii procesului de descentralizare.

"M-am intâlnit cu directorii de la direcţiile de Tineret şi cu cei de la DJS (Direcţia Judeţeană de Sport - n.r.), cu cei de la Covsnsa, cei de la Târgu Mureş ca să începem descentralizarea pentru că acesta este unul dintre obiectivele cele mai importante ale programului de guvernare. Procesul eu îl văd progresiv, nu se poate face totul în toată ţara, trebuie să lucrăm cu primăriile care îşi doresc să preia, care au şi posibilităţi fincanciare", a declarat presei ministrul Sorina Luminiţa Plăcintă.

În acest sens, judeţul Braşov va fi judeţ-pilot în procesul de descentralizare, primarul municipiului Braşov fiind primul care a solicitat trecerea unei tabere şcolare din administrarea ministerului în adminsitrarea locală.

Potrivit lui Răzvan Popa, director adjunct la Direcţia de Tineret Braşov, la nivelul judeţului sunt nouă tabere şcolare, Predeal, Timişul de Sus, Timişul de Jos, Tamina, Tabăra Internaţională Valea Timişului, Dâmbul Morii, Zizin, Brădet şi Sâmbăta. Din acestea, doar una este funcţioanlă, cea din Predeal, iar restul sunt în pargină.

Municipalitatea din Braşov ar urma să preia adminsitrarea taberei de la Timişul de Jos. Primarul Braşovului, George Scripcaru, a precizat că terenul pe care se află tabăra aparţine municipalităţii braşovene, clădirile fiind ale Ministerului. El a mennţionat că ar dori să preia tabăra, pe care ar putea să o amenajeze până în luna decembrie, pentru ca elevii să poată veni în vacanţa de iarnă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plăcintă: Descentralizarea începe cel mai târziu la jumătatea lui septembrie, Braşovul e judeţ pilot.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plăcintă: Descentralizarea începe cel mai târziu la jumătatea lui septembrie, Braşovul e judeţ pilot0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei