Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iul 2009 - Anul XIV, nr. 174 (4160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL: Primul suplinitor necalificat care trebuie urgent disponibilizat este Ecaterina Andronescu

Marţi, 28 Iulie 2009 (17:30:35)

Deputaţii PDL din Comisia de învăţământ au acuzat-o, marţi, pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, de tergiversarea procesului de modernizare a învăţământului şi i-au solicitat premierului să facă o analiză a activităţii ministrului social-democrat.

Deputatul PDL Cătălin Croitoru a susţinut, într-o conferinţă de presă, că, în şapte luni de mandat, Ecaterina Andronescu nu a aplicat niciunul dintre punctele fundamentale din strategia stabilită prin Pactul naţional pe educaţie adoptat la Palatul Cotroceni anul trecut.

Croitoru a spus că Andronescu "a tras continuu de timp" în aplicarea principalelor obiective ale Pactului: descentralizarea înţământului preuniversitar, creşterea autonomiei şcolilor, introducerea unui curriculum şcolar bazat pe competenţă, promovarea unui sistem de salarizare bazat pe performanţă.

Deputatul PDL Doiniţa Chircu a susţinut că Andronescu ar fi dispus o reducere a 20.000 de posturi în învăţământul preuniversitar fără o analiză prealabilă a numărului de elevi, clase şi cadre didactice necesare, catalogând această decizie drept "cea mai recentă abrambureală marca Andronescu".

"Considerăm că primul suplinitor necalificat care trebuie urgent disponibilizat din sistemul de învăţământ este Ecaterina Andronescu. Solicităm premierului Emil Boc să dispună o analiză urgentă a activităţii ministrului Educaţiei în cele şapte luni şi să dispună cele necesare pentru interesul învăţământului şi pentru interesul naţional, pentru a salva şcoala românească de la această E-Vanghelizare", a afirmat Chircu.

Întrebată dacă PDL solicită demisia ministrului social-democrat, Chircu a spus că democrat-liberalii doresc doar ca premierul să facă analiza solicitată şi să ia măsurile şi decizia care consideră că se impun.

Croitoru a mai afirmat că Andronescu întârzie la nesfârşit măsurile de modernizare a învăţământului şi că apelează "la tot felul de subterfugii" pentru a bloca dezbaterea cadrului legislativ elaborat de comisia de la Cotroceni şi depus de PDL în Parlament ca iniţiativă legislativă.

"Totul se face în scopul vădit de a bloca acest proces de adoptare a unui pachet legislativ atât de necesar unei reforme reale a sistemului educaţional. (...) Doamna ministru Andronescu nu face nimic. În schimb, face poză pe televizoare. De trei săptămâni eu m-am plictist: de dimineaţă până seara, când deschid televizorul, este Ecaterina Andronescu plângând. Din păcate, plâng copii noştri, plânge un sistem educaţional adus deja la fundul prăpastiei", a spus deputatul PDL.

Croitoru a acuzat-o pe Andronescu de o gestionare defectuoasă a scandalului legat de diplomele eliberate de facultăţile neautorizate ale Universităţii "Spiru Haret" şi a apreciat că scoaterea din examenul de titularizare a unor absolvenţi ai acestei universităţi, din ordinul ministrului, a fost o măsură ilegală şi abuzivă.

"Deja nu mai vorbim de Ana Pauker, ci de mama lui Ana Pauker într-o asemenea procedură", a spus deputatul PDL.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL: Primul suplinitor necalificat care trebuie urgent disponibilizat este Ecaterina Andronescu.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL: Primul suplinitor necalificat care trebuie urgent disponibilizat este Ecaterina Andronescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei