Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2009 - Anul XIV, nr. 148 (4134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kelemen Hunor a fost votat de CRU drept candidat al UDMR la Preşedinţie

Duminică, 28 Iunie 2009 (13:16:16)

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), întrunit, sâmbătă, la Târgu Mureş, drept candidat al formaţiunii la alegerile prezidenţiale, după ce CRU a stabilit, tot prin vot, ca uniunea să aibă candidat propriu.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali, "miniparlamentul din cadrul UDMR", a adoptat, sâmbătă, cu majoritate de voturi, dar şi cu două voturi împotrivă şi patru abţineri, propunerea ca uniunea să aibă propriul candidat la prezidenţialele din 2009, desemnându-l ulterior, prin vot secret, pe preşedintele executiv al formaţiunii, Kelemen Hunor, drept candidat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte persoana propusă, CRU s-a pronunţat cu privire la singurul candidat propus de Consiliul Permanent al UDMR, preşedintele executiv Kelemen Hunor.

În pofida cererii deputatului Marton Arpad legată de un vot deschis în privinţa propunerii Consiliului Permanent al UDMR, majoritatea membrilor CRU au optat pentru vot prin bileţele şi au stabilit o comisie de numărare a voturilor de trei membri.

În cele din urmă, au fost 86 de voturi valabile, din 87. Din totalul voturilor valabile, 67 au fost "pentru" candiatura lui Kelemen Hunor la Preşedinţia României şi 19 "împotrivă".

Înainte de a fi votat de CRU, Kelemen Hunor a declarat că această candidatură nu este "distracţie, divertisment sau aventură, ci o muncă de reprezentare a programului UDMR".

"Împreună vom elabora acest program. Vom spune ce ne doare şi de ce. Vom căuta remedii pentru durerea noastră, dar nu pentru a-i supăra pe români (…). Vom spune că avem nevoie de autonomie", a arătat Kelemen Hunor.

Consiliul Permanent al UDMR întrunit, vineri, tot la Târgu Mureş, a decis, după discuţii cu potenţialii candidaţi la Preşedinţie din partea uniunii, să sprijine candidatura preşedintelui său executiv, Kelemen Hunor.

Preşedintele formaţiunii, Marko Bela, declara, vineri, presei, că au avut loc discuţii cu cei trei potenţiali candidaţi - senatorul Frunda Gyorgy, vicepreşedintele executiv, deputatul Borbely Laszlo şi preşedintele executiv, deputatul Kelemen Hunor, iar Consiliul Permanent a optat pentru cel din urmă.

Decizia finală pe acest subiect a fost luată de Consiliul Reprezentanţilor Unionali de sâmbătă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kelemen Hunor a fost votat de CRU drept candidat al UDMR la Preşedinţie.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kelemen Hunor a fost votat de CRU drept candidat al UDMR la Preşedinţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei