Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2009 - Anul XIV, nr. 148 (4134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PSD pierde o funcţie de director

Ionuţ Vartic revine la conducerea Gărzii Financiare Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul comisar şef al Gărzii Financiare Suceava Ionuţ Vartic revine la conducerea acestei instituţii. Aceasta după ce Vartic a reuşit să promoveze concursul pentru ocuparea funcţiei de director coordonator al acestei instituţii, susţinut în cursul zilei de ieri.
În urma examenului, Vartic a reuşit să-l devanseze pe contracandidatul său, Ioan Sănduleac, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava. Ionuţ Vartic a obţinut cel mai mare punctaj dintre cei care au participat la concurs, de 91,5 puncte, în timp ce Sănduleac reuşit să obţină 47,75 de puncte.
Vartic a condus Garda Financiară Suceava din anul 2005 şi până la începutul acestui an, când, în urma reorganizării acestei instituţii, a trecut, pentru doar câteva săptămâni, în postura de director coordonator adjunct.

 

Mîrza, nemulţumit că persoana susţinută de PSD a avut concurent

Rezultatul concursului l-a nemulţumit pe preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, care a precizat că participarea lui Ionuţ Vartic la concursul pentru funcţia de director coordonator încalcă înţelegerea făcută cu PD-L în ceea ce priveşte împărţirea funcţiilor de conducere în instituţiile descentralizate.
„Conducerea Gărzii Financiare ar fi trebuit să revină PSD. Din acest motiv voi prezenta această situaţie conducerii centrale a PSD. Nu este normal ce s-a întâmplat. Pe de altă parte, având în vedere că ministrul Berceanu a dat afară patru directori susţinuţi de PSD, iar acum Ionuţ Vartic s-a înscris la concurs, te face să crezi orice, inclusiv că a fost o treabă premeditată. Prea se potrivesc lucrurile”, a declarat Mîrza.
La rândul său, secretarul general al PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, a precizat că Ionuţ Vartic nu este membru al acestui partid. Bălan a precizat că Vartic este un specialist care a beneficiat de susţinerea PD-L doar pentru funcţia de director coordonator adjunct al Gărzii Financiare Suceava.
„Ionuţ Vartic are susţinere doar pentru postul de adjunct. Mai departe nu ţine de noi. Nefiind membru de partid, nu avem cum să-l sancţionăm şi nici nu aveam cum să-l oprim să participe la concurs. Dumnealui a obţinut cel mai mare punctaj din ţară şi atunci când a candidat pentru funcţia de director adjunct, situaţie care s-a repetat şi acum, la acest examen. A fost un examen la care oricine se putea prezenta. Dacă se stabilea de la început că ocuparea acestor funcţii se făcea prin numire directă de la Guvern, era altă situaţie. Însă cum am putea să se respingă participarea la un concurs a unei persoane care vrea să ocupe o funcţie?”, a declarat Ioan Bălan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ionuţ Vartic revine la conducerea Gărzii Financiare Suceava.
 Vizualizări articol: 1259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Ionuţ Vartic revine la conducerea Gărzii Financiare Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Competenta...canci in viziunea PSD trimis de
(27 iun 2009, 11:34:36
Nu conteaza competenta, ci nepotismul instaurat de Marza de cand se stie. Pana nu o sa dispra tagma celor ca Marza, si restul pensionarilor(babal�cilor) din viata politica, nu o sa schimbe nimic niciunde in RO.
2.   Romanica pesedista trimis de
(29 iun 2009, 08:41:16
Oameni buni va da-ti seama cine a condus acest judet. Bai marza esti mai pros decat prevede legea. Cum sa mai ai curaj sa spui ceva, cand incapabilul de sanduleac nu obtine o nota de trecere. Are noroc cu rotunzirea. Incredibil ce tupeu jegos si penibilitate. Vartec il baga in buzunar pe sanduleac in orice domeniu(poate la betie nu). Felicitari domnule vartec si bafta. Avem nevoie de astfel de oameni

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei