Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2009 - Anul XIV, nr. 148 (4134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bătălia financiară pentru averea lui Michael Jackson a început

Duminică, 28 Iunie 2009 (17:18:48)

Bătălia financiară pentru averea starului Michael Jackson a început, anunţându-se ca fiind una lungă şi complicată, cel mai valoros bun al starului fiind pachetul de acţiuni în compania care deţine drepturile de autor pentru cântecele Beatles, informează Mail Online.

Bătălia financiară pentru proprietăţile imobilare ale starului Michael Jackson a început, creditorii care i-au împrumutat artistului mai mult de 352 de milioane de euro reclamând deja o cotă din bunurile deţinute de star.

Consilierii legali ai lui Michael Jackson cred că bătălia pentru averea acestuia va fi una complicată, împărţirea proprietăţilor imobiliare, a finanţelor şi acoperirea datoriilor urmând să dureze câţiva ani.

Fostul avocat al familiei Jackson, Brian Oxman, a spus că moartea artistului "va fi începutul unei lungi bătălii". "Cred că vor urma multe acuzaţii şi revendicări din partea celor din jurul lui. Este începutul haosului, în ciuda faptului că Michael nu mai este alături de noi", a adăugat el.

Cea mai valoroasă proprietate financiară a artistului este cota de 50% din acţiunile Sony/ATV Music Publishing. În 1985, Michael Jackson a cumpărat ATV Music Publishing, care deţinea drepturile de autor pentru majoritatea catalogului Beatles, în valoare de 28,8 milioane de lire sterline. În 1990, compania a fuzionat cu Sony Music Publishing, printr-un contract în valoare de 90 de milioane de lire sterline.

În prezent, compania deţine drepturile de autor pentru 750.000 de melodii, inclusiv cele asupra discografiei complete a lui Bob Dylan şi Joni Mitchell.

Cota lui Jackson în companie este în valoare de 600 de milioane de lire sterline. În 2006, compania Fortress Investment Group a refinanţat câteva din împrumuturile lui Michael, artistul securizându-şi împrumutul cu pachetul său acţionarial în ATV/Sony.

Există şi speculaţii potrivit cărora Jackson intenţiona să lase drepturile asupra cântecelor Beatles lui Sir Paul McCartney.

Cântăreţul american Michael Jackson a murit în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 50 de ani, după ce a suferit un stop cardiac, lăsând în urmă o carieră fabuloasă, marcată, însă, şi de scandaluri şi dezvăluiri despre stilul său de viaţă excentric.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătălia financiară pentru averea lui Michael Jackson a început.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bătălia financiară pentru averea lui Michael Jackson a început0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei