Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2009 - Anul XIV, nr. 148 (4134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou caz de gripă AH1N1 în Bucureşti, numărul cazurilor din România a ajuns la 25

Duminică, 28 Iunie 2009 (18:03:24)

Un tânăr de 35 de ani venit din Spania este internat în Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, sub tratament de specialitate, după ce a fost diagnosticat cu gripă AH1N1, acesta fiind al 25-lea caz din România, informează, duminică, Ministerul Sănătăţii (MS).

Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, duminică, depistarea unui nou caz de gripă nouă, fiind vorba despre un tânăr de 35 de ani din Bucuresti, care a sosit în data de 23 iunie cu o cursă aeriană din Spania.

MS precizează că pacientul se află sub tratament de specialitate, fiin internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", evoluţia sa fiind favorabilă.

Autorităţile sanitare au demarat investigatia epidemiologică, medicii aşteptându-se ca numărul celor contactaţi să " fie redus".

Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, sâmbătă, depistarea noului caz de gripă A/H1N1, fiind vorba de o fată în vârstă de 15 ani, sosită în data de 25 iunie din Canada.

MS precizează că pacienta are o stare generală bună şi se află internată la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, sub tratament cu medicamente antivirale.

Vineri, un copil, care a venit împreună cu familia din Canada, a fost internat în Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, cu o stare de sănătate bună, după ce a fost diagnosticat cu gripă AH1N1.

Potrivit MS, copilul a venit împreună cu familia, în data de 20 iunie din Canada, fiind acum internat în Institutul "Matei Balş" cu o stare de sănătate bună, autorităţile sanitare demarând investigaţia epidemiologică.

Reţeaua de alertă europeană a comunicat autorităţilor române existenţa, în România, a cinci contacţi ai cetăţeanului străin infectat, pe care reţeaua naţională de supraveghere a bolilor transmisibile i-a identificat şi consultat. După ce medicii au constatat că unul dintre contacţi prezenta simptome respiratorii, s-au recoltat probe întregii familii.

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, Dorian Vancea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că cele cinci persoane au fost internate în unitatea medicală, cu suspiciuni de gripă AH1N1 şi că probele recoltate de la aceştia sunt analizate la Bucureşti.

Institutul Cantacuzino a confirmat infectarea cu virusul gripal AH1N1 în cazul a trei dintre cinci pacienţi. De asemenea, persoanele care au intrat în contact cu aceste persoane au fost identificate şi se află în supraveghere epidemiologică.

Ministerul Sănătăţii a informat, joi, într-un comunicat, că cei trei sunt membrii unei familii care a călătorit în acelaşi avion cu un bolnav dintr-o altă ţară europeană.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou caz de gripă AH1N1 în Bucureşti, numărul cazurilor din România a ajuns la 25.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou caz de gripă AH1N1 în Bucureşti, numărul cazurilor din România a ajuns la 250.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei