Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2009 - Anul XIV, nr. 143 (4129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meşteşugarii care vor să înceapă o afacere vor fi sprijiniţi prin fonduri europene

Luni, 22 Iunie 2009 (13:03:22)

Micii meşteşugari care sunt interesaţi de artizanat, olărit, prelucrarea lemnului, realizarea de ţesături sau articole de fierărie pot urma cursuri care să-i ajute la crearea unei afaceri, iar cele mai bune proiecte vor fi susţinute financiar printr-un proiect finanţat prin Fondul Social European.

Proiectul "Şanse egale pentru comunitatea rurală" (SCOR) care se derulează pe o perioadă de trei ani şi are valoarea totală de 18.500.000 de lei, a fost lansat, luni, de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în vederea conştientizării populaţiei din mediul rural cu privire la oportunităţile de demarare a unei activităţi independente şi dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor antreprenoriale.

"Acest proiect este menit să revitalizeze meseriile tradiţionale care încă se mai practică prin anumite zone ale ţării, dar au nevoie de o atenţie sporită din partea noastră pentru a nu dispărea. Avem în vedere micii meşteşugari, care sunt interesaţi de artizanat, de olărit, de prelucrarea lemnului, realizarea de ţesături, articole de fierărit, împletituri de pănuşe sau nuiele", a declarat, la lansarea proiectului, ministrul Muncii, Marian Sârbu.

Prin implementarea proiectului se asigură furnizarea unui pachet de servicii care să contribuie la regenerarea dezvoltării locale şi la creşterea gradului de ocupare pentru persoanele din mediul rural interesate să dezvolte activităţi independente.

Astfel, activităţile din cadrul proiectului vizează măsurile active cu accent pe formare profesională în domeniul antreprenoriatului pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi persoanele inactive din mediul rural, precum şi pentru persoanele ocupate în agricultura de subzistenţă, cu venituri reduse.

Aceste categorii de persoane vor putea să devină active pe piaţa muncii, să obţină cunoştinţele de bază privind elaborarea unui plan de afaceri, legislaţia aplicabilă, aspecte de marketing, strategii orientate spre client, proiectul facilitând crearea unor afaceri individuale eficiente şi durabile pentru a susţine sursele de venit ale cetăţenilor şi comunităţilor rurale.

Prima etapă a proiectului constă în identificarea persoanelor din mediul rural care cunosc o meserie tradiţională şi care vor să se specializeze astfel încât să facă bani din practicarea ei, acest lucru urmând să fie făcut de operatorii ANOFM şi reprezentanţii Blocului Naţional Sindical.

În acest sens vor fi înfiinţate 15 centre judeţene (unul la două judeţe pe regiune de dezvoltare) care să acorde sprijin şi consultanţă micilor meşteşugari.

Cei care vor decide să se înscrie în program vor primi subvenţii lunare pentru participarea la cursuri (acestea fiind gratuite). Cursurile îi vor ajuta pe meşteşugari să deprindă cunoştinţe minime de operare pe calculator şi le vor dezvolta competenţele specifice pe partea de antreprenoriat, respectiv cum să-şi dezvolte o afacere, cum să-şi promoveze propriile produse, cum să întocmească un plan de afaceri şi cum să demareze afacerea.

Potrivit ANOFM, ar urma să beneficeize de servicii de formare profesională în cadrul proiectului, 1.440 de persoane, cel puţin 950 dintre acestea urmând să oparticipe la seminarul de formare pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale.

Proiectul îşi propune să acorde 150 de burse de merit meşteşugarilor care vor avea cele mai bune idei de afaceri, aceştia urmând să fie spriniţi din punct de vedere financiar pentru punerea lor în aplicare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meşteşugarii care vor să înceapă o afacere vor fi sprijiniţi prin fonduri europene.
 Vizualizări articol: 796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meşteşugarii care vor să înceapă o afacere vor fi sprijiniţi prin fonduri europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei