Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2009 - Anul XIV, nr. 143 (4129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România a avut în 2008 cea mai mare creştere din UE a mortalităţii în urma accidentelor auto

Luni, 22 Iunie 2009 (18:01:21)

România a avut în 2008 cea mai mare creştere din UE a mortalităţii în urma accidentelor auto, cu un avans de 10% faţă de 2007, şi se află pe locul al treilea într-un clasament al statelor cu cea mai mare rată a deceselor la un milion de locuitori, fiind devansată de Lituania şi Polonia.

În România au decedat în accidente rutiere 3.063 de persoane anul trecut, faţă de 2.794 în 2007.

"Această creştere este suficient de mare ca să furnizeze informaţii clare că rata mortalităţii a crescut", arată un studiu al Consiliului European pentru Transport Sigur (European Transport Safety Council - ETSC).

Rata deceselor din România provocate de accidente auto a crescut cu 26,7% în intervalul 2001-2008, de la 112 la 142 de cazuri la un milion de locuitori.

La nivelul Uniunii Europene (UE) au decedat 79 de persoane la un milion de locuitori anul trecut din cauza accidentelor auto, în timp ce rata mortalităţii era de 113 oameni la un milion de locuitori în 2001. Astfel, la nivelul UE s-a înregistrat o scădere de 30% a mortalităţii.

Cele mai bune rezultate le-au consemnat Malta, Suedia şi marea Britanie, cu o rată a deceselor de 37, 43, respectiv 44 de cazuri la un milion de locuitori. La mică distanţă se plasează Olanda, cu 46 de decese la un milion de locuitori.

Anul trecut au decedat 39.000 de persoane în UE din cauza accidentelor rutiere, cu 15.000 de oameni, respectiv 28% mai puţini decât în 2001, când numărul total al celor care şi-au pierdut viaţa în accidente de maşină se ridica la 54.400 de persoane.

"Cu toate acestea, datele arată că Uniunea Europeană este departe de ţinta de 25.000 de cazuri de deces ca urmare a accidentelor auto pe care a fixat-o pentru 2010 şi, cel mai probabil, va rata acest obiectiv", se arată în raport.

În ceea ce priveşte securitatea automobilelor, studiul arată că 53% dintre maşinile vândute anul trecut în UE au obţinut cinci stele din cinci posibile la testele efectuate Euro NCAP.

În România cele mai multe maşini achiziţionate anul trecut (circa 30%) au trei stele, urmate îndeaproape de cele cu patru şi cinci stele.

Totodată, România este ţara în care au fost cumpărate anul trecut cele mai puţine maşini de cinci stele, aproximativ 25% din totalul vânzărilor, faţă de celelalte state din UE.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România a avut în 2008 cea mai mare creştere din UE a mortalităţii în urma accidentelor auto.
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România a avut în 2008 cea mai mare creştere din UE a mortalităţii în urma accidentelor auto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei