Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2009 - Anul XIV, nr. 143 (4129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nica, după coaliţie: S-a cerut liderilor PSD şi PDL reţinere în declaraţiile politice

Luni, 22 Iunie 2009 (13:05:13)

Vicepremierul Dan Nica a declarat, întrebat ce ecou au avut la PDL, în întâlnirea coaliţiei de luni, declaraţiile unor lideri PSD din şedinţa CExN despre unii miniştri democrat-liberali, că s-a decis să se ceară reprezentanţilor celor două partide "reţinere" în declaraţiile politice.

Nica a spus, răspunzând unei întrebări, că în şedinţa de luni a coaliţiei s-a abordat subiectul legat de declaraţiile liderilor PSD făcute vineri, la CExN, despre unii miniştri ai PDL. Ministrul a ţinut însă să sublinieze că declaraţiile de vineri ale liderilor PSD au avut loc într-o discuţie privată.

"Am avut o discuţie pe tema anumitor discuţii private care au apărut în mass-media. Decizia noastră a fost aceea de a avea un dialog instituţional şi foarte responsabil. Am decis să cerem tuturor membrilor celor două partide să dea dovadă de reţinere şi să ne preocupăm de aşteptările românilor şi depăşirea crizei – care trebuie să fie principala prioritate", a spus Nica.

El a precizat, la insistenţele jurnaliştilor legate de şedinţa CExN a PSD de la Turnu Măgurele, că nu doreşte să intre în zona „sordidă” a unor declaraţii care nu au fost publice.

"Deşi un anumit post de televiziune şi-a făcut datoria din punct de vedere jurnalistic, nu credem că trebuie să aducem în discuţia publică elemente care ţin de lucruri care fac parte dintr-o discuţie privată", a subliniat Nica.

El a arătat că, aşa cum se întâmplă în fiecare luni, liderii coaliţiei au "acest sentiment de responsabilitate care ne domină şi totdeauna prevalează".

Întrebat dacă, în consecinţă, PSD s-a împăcat cu PDL, la şedinţa coaliţiei de luni, Nica a spus: „ Nici nu am fost certaţi”.

"Am adresat un îndemn la reţinere din partea tuturor, pentru că suntem înr-o perioadă în care temperaturile au crescut foarte mult în România şi nu este bine, dăm impresia că ne ocupăm cu lucruri mărunte, care nu ţin de preocupările românilor", a spus Nica.

El a arătat, răspunzând unei întrebări, că în momentul în care liderul PSD Mircea Geoană se va întoarce din vizita oficială în China se va vedea când se poate realiza o întâlnire Geoană-Boc-Băsescu, aşa cum propuse preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, la şedinşa CExN de la Turnu Măgurele.

Liderii PSD şi PDL s-au întâlnit, luni dimineaţă, în şedinţa coaliţiei, la grupul parlamentar al social-democraţilor de la Camera Deputaţilor, după ce avuseseră întâlniri separate.

Chestionat de jurnalişti, premierul Emil Boc a evitat, înainte de şedinţa coaliţiei, să facă declaraţii despre cea mai recentă şedinţă a CExN a PSD, el precizând doar că se va întâlni cu liderii social-democraţi, în cadrul şedinţei coaliţiei, "la fel ca în fiecare luni".

Liderii PSD s-au întrunit la sfârşitul acestei săptămâni, vineri, la Turnu Măgurele, într-un hotel deţinut de vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al partidului.

Realitatea TV a difuzat, duminică, o înregistrare din şedinţa CExN al PSD, în care vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea spune despre ministrul PDL Radu Berceanu că este un "tâmpit", că premierul Emil Boc este un "tâşt-bâşt", iar ministrul Vasile Blaga "vorbeşte numai dimineaţa".

"Era tâmpitul ăsta de Berceanu la o întâlnire a Coaliţiei: Noi n-avem probleme cu seceta în România! Hai să-mi arătaţi şi mie!". Ei aşa pun problema. Ce, Emil Boc e mai capabil decât Dan Nica? Ţâşt-băşt-ul ăsta! Am ajuns să ne dea lecţii! Ca şi Blaga! Care vorbeşte când? Numai dimineaţa, că după-amiază are o problemă. Ce, Pogea e mai capabil decât Niţă? Nici nu e comparaţie", a spus Dragnea în timpul şedinţei conducerii PSD, de la Turnu Măgurele.

Dragnea le-a mai spus colegilor de partid că, pentru consolidarea poziţiei PSD este nevoie de câştigarea alegerilor prezidenţiale: "Numai că trebuie să avem pârghiile şi pârghiile sunt scoase la concurs în noiembrie şi eu cred că Mircea Geoană va fi noul preşedinte al României, îi urez succes".

Şi preşedintele PSD a avut o părere asemănătoare: "S-a vorbit aici despre faptul că puterea înseamnă, în principal, putere la preşedinte, la Guvern, la resurse. Puterea înseamnă mai mult decât asta, înseamnă şi zona altor atribuţiuni pe care un preşedinte de ţară le are. Şi vedeţi bine că în această perioadă în care a existat o anumită împărţire a puterii s-a apăsat foarte brutal pe anumite zone de influenţă".

Geoană a vorbit şi despre Adriean Videanu: "Când Videanu deschide vorba, în spate este un business. Ăsta când respiră vrea să facă bani. Daţi, mă, în ei că sunt vraişte la chestia asta! Boc n-are habar de economie. Pogea este adus de pe drumuri. Ăştilalţi toţi ştiu că este omul de casă al lui Videanu. Sunt vulnerabili din punct de vedere public. Hai să-i atacăm".

Geoană a declarat, vineri, după şedinţa conducerii partidului, că a sosit momentul unei clarificări "nete" privind imixtiunea nepermisă a preşedintelui Băsescu în activitatea Guvernului, apreciind că şeful statului este un factor de "instabilitate" şi un factor "care afectează".

El a spus, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că PSD a intrat în această coaliţie într-un moment dificil, de accentuare a crizei.

"În acelaşi timp, nu putem să nu constatăm maniera destabilizatoare, perturbatoare şi generatoare de instabilitate pe care domnul Băsescu o aduce asupra funcţionării acestei coaliţii", a spus Geoană, care a subliniat că PSD a intrat cu bună-credinţă în această coaliţie.

"Considerăm în continuare că această coaliţie este posibilă şi necesară în moment de criză, dar în acelaşi timp a sosit momentul unei clarificări nete şi clare şi fără ambiguitate cu privire la imixtiunea nepermisă a domnului Băsescu în activitatea Executivului român şi a nerespectării la limita Constituţiei a separării puterilor în stat", a adăugat el.

Geoană a anunţat că PSD va solicita, la nivelul coaliţiei, o astfel de discuţie clarificatoare despre modul în care protocolul coaliţiei a fost respectat de ambele părţi.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că intenţionează să îl acţioneze în judecată pe preşedintel PSD, Mircea Geoană, pentru calomnie, dacă acesta nu probează acuzaţiile pe care i le-a adusc în şedinţa CexN al PSD.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nica, după coaliţie: S-a cerut liderilor PSD şi PDL reţinere în declaraţiile politice.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nica, după coaliţie: S-a cerut liderilor PSD şi PDL reţinere în declaraţiile politice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei