Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2009 - Anul XIV, nr. 143 (4129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premiile Nobel pe 2009 vor fi decernate în perioada 5 - 12 octombrie

Luni, 22 Iunie 2009 (17:55:05)

Premiile Nobel pe anul 2009, printre care se numără şi cel pentru pace, la care sunt nominalizaţi şi preşedinţii american Barack Obama şi francez Nicolas Sarkozy, vor fi decernate între 5 şi 12 octombrie, a precizat Fundaţia Nobel luni, pe site-ul oficial al acesteia, informează AFP.

Premiul Nobel pentru pace va fi acordat pe 9 octombrie, la Oslo, de către Comitetul Nobel norvegian.

Identitatea candidaţilor este ţinută secretă, dar anumite nume pot fi date publicităţii uneori, dacă forurile care au propus candidaţii decid să le facă publice. Pentru premiul Nobel pentru pace, un număr record de 205 de candidaturi, dintre care 33 de organizaţii, au fost înregistrate anul acesta la Institutul Nobel din Oslo.

Preşedinţii american Barack Obama şi francez Nicolas Sarkozy figurează pe această listă, dar, potrivit analiştilor norvegieni, nu este sigură reţinerea candidaturilor lor pentru acest premiu prestigios.

Pe lista candidaţilor la premiul Nobel pentru pace se află şi fosta ostatică franco-columbiană Ingrid Betancourt şi disidentul chinez Hu Jia.

În 2008, premiul Nobel pentru pace a fost atribuit fostului preşedinte finlandez şi diplomat de carieră Martti Ahtisaari, pentru eforturile pe care le-a făcut pe mai multe continente, timp de peste trei decenii, în vederea aplanării şi rezolvării conflictelor armate.

Primul anunţ al Comitetului Nobel va fi făcut pe 5 octombrie, când se va decerna premiul pentru medicină. Acesta va fi urmat de premiul pentru fizică, pe 6 octombrie, cel pentru chimie, pe 7 octombrie, şi cel pentru economie, pe 12 octombrie.

Potrivit tradiţiei, data anunţării premiului Nobel pentru literatură va fi comunicată ulterior. Acest premiu este decernat, de obicei, într-o zi de joi, câştigătorul putând fi anunţat, anul acesta, fie pe 8 octombrie, fie pe 15 octombrie.

Fiecare premiu Nobel are o valoare de 10 milioane de coroane suedeze (904.500 de euro), sumă ce trebuie împărţită în mod egal în cazul în care distincţia este decernată mai multor candidaţi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiile Nobel pe 2009 vor fi decernate în perioada 5 - 12 octombrie.
 Vizualizări articol: 372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premiile Nobel pe 2009 vor fi decernate în perioada 5 - 12 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei