Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2009 - Anul XIV, nr. 143 (4129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tradiţie respectată

Elevii din judeţ se pregătesc temeinic pentru a copia la bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu lecţia bine învăţată de la tinerii care au dat examenul de bacalaureat în anii precedenţi, majoritatea elevilor care intră astăzi în febra probelor de la BAC s-au pregătit temeinic pentru a copia.
Cum toţi ştiu că anul trecut elevilor li s-a permis să se inspire din diferite materiale, mijloacele de copiere au devenit obligatorii, avertizările oficiale privind excluderea din examen a celor prinşi cu fiţuici nefiind luate în seamă de nimeni.


 

Faptul că unii elevii strâng bani pentru a mitui profesorii supraveghetori de la probele scrise nu este un secret pentru nici o persoană implicată în vreun fel în aceste examene. Cel puţin la liceele din municipiul Suceava avem informaţii certe că s-au strâns bani pentru protocol, în jur de 50 de lei de elev, în timp ce pentru „adormirea” vigilenţei profesorilor supraveghetori se vor da 100-150 de lei de elev.

 

Culegerile de rezolvări minuscule, achiziţionate masiv de elevi

Totuşi, în situaţia în care planurile nu vor decurge aşa cum speră elevii, iar profesorii nu vor fi dispuşi să-i lase să copieze pe faţă, mai există varianta copierii cu „perdea”.
Din informaţiile pe care am reuşit să le adunăm, cel puţin în Suceava, elevii se bazează în principal pe o serie de culegeri de rezolvări, în format minuscul.
Este vorba despre cărţi cu subiectele de la BAC şi rezolvarea acestora în mărime normală, care, prelucrate pe calculator de o serie de tineri puşi pe afaceri, de obicei studenţi, sunt micşorate până ce sunt transformate în carneţele de buzunar, uşor de ascuns şi de folosit în timpul examenului.
Astfel de culegeri, care se vând cu aproximativ 20 de lei, se vor folosi cu precădere la matematică şi la proba scrisă de limba română, metoda fiind „garantată” de tinerii care au avut examene anul trecut.

 

Metoda telefonului

În mod oficial, toţi elevii care intră în sală pentru a susţine o probă de examen nu trebuie să aibă asupra lor nici un material de documentare. Tinerii se bazează însă pe faptul că nu se va face percheziţie corporală, condiţii în care o astfel de culegere, sau fiţuicile clasice, pot fi dosite cu uşurinţă.
De asemenea, aceeaşi chestiune este valabilă şi în cazul telefoanelor mobile, cu care elevii nu au voie în sălile de clasă, dar care, pe de altă parte, pot fi ascunse.
În privinţa acestora, planurile elevilor sunt destul de simple. O persoană care are un televizor în faţă îi comunică imediat prin SMS elevului varianta de subiect extrasă. Examinatul încearcă să iasă din sală, la toaletă de exemplu, până ce subiectele sunt comunicate în clasă şi începe efectiv examenul, astfel având timp să selecteze rezolvările pentru subiectul căzut şi să copieze ulterior cu uşurinţă.

 

Vor fi mai corecţi profesorii în acest an?

Aspectele prezentate mai sus nu se vor a fi nişte dezvăluiri necunoscute până astăzi, ci reprezintă încă un semnal de alarmă pe care Monitorul de Suceava îl trage referitor la corectitudinea examenului de bacalaureat.
Anul trecut, pe fondul fraudelor masive, judeţul Suceava a fost fruntaş pe ţară în ceea ce priveşte candidaţii admişi. Dacă mai marii Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava s-au lăudat cu rezultatele excepţionale din judeţ, mulţi elevi bine pregătiţi s-au trezit depăşiţi la medii de colegi mediocri, care, prin fraude, au ajuns să fie admişi la facultăţi bine cotate, în detrimentul lor.
O astfel de situaţie nu ar mai trebui să se repete în acest an, iar pentru asta nu este nevoie decât ca profesorii să-şi facă meseria, iar membrii comisiilor care supraveghează examenul să acţioneze în adevăratul sens al cuvântului pentru preîntâmpinarea fraudelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii din judeţ se pregătesc temeinic pentru a copia la bacalaureat .
 Vizualizări articol: 3363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 20 voturi
Elevii din judeţ se pregătesc temeinic pentru a copia la bacalaureat2.1520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce inocenti sunteti.. trimis de
(22 iun 2009, 11:21:45
nu exista elevi care sa copie fara sa fie vazuti, ci doar profesori care lasa elevii sa copie, iar pe cei pe care ii vedeti dati afara din BAC sunt cei care copie in asa un hal incat daca te uiti pe gaura cheii in sala de clasa ii vezi cum copie.
2.   Sunteti prosti? trimis de
(22 iun 2009, 11:36:29
Vedeti dupa Bac daca se copie sau nu.

Scrieti si voi articole mai interesante!
3.   Se dau banii inapoi! trimis de
(22 iun 2009, 12:29:13
Dirigintii au chemat elevii sa le dea banii inapoi. Oare sa se dea un bac PE BUNE?
4.   Dedicatie trimis de
(22 iun 2009, 12:57:19
O dedicatie pt oti cei ce dau bacul incepand de azi, se gaseste la www.youtube.com , iar la cautare introduceti codul: watch?v=3eOUwMpFlYg . Multa bafta!
5.   Niste dobitoci trimis de
(22 iun 2009, 13:39:37
bah sunteti niste imbecili...cu ziaru vostru si cu tot
5.1  RE: Niste dobitoci trimis de
(22 iun 2009, 13:45:53
Asa e, Vasile ....ai dreptate....dupa cum e scris articolul, toti cei aproape 7000 de elevi care dau BAC-ul sunt potentiali "infractori"...mai Paiule, tu n-ai auzit de prezumtia de nevinovatie???
5.2  RE: Niste dobitoci trimis de
(22 iun 2009, 16:06:23
pai eu de cateva zile tot comentez lucru asta. e un frustrat Paiu asta.
5.3  RE: Niste dobitoci trimis de
(22 iun 2009, 16:19:45
VANDELAZ, ai dreptate, ti-am citit comenatriile din zilele trecute
6.   Incompetenta trimis de
(22 iun 2009, 17:06:27
domnule scrii niste aberatii mai mari decat tine.

de ce s-a trezit corectitudinea in tine exact acum si nu cu cateva luni in urma? atunci putea sa pozezi in moral dar acum pozezi in ipocrit.

cum sa dea elevii intre 100 150 ron pt o singura proba?????????

vorbesti numai ca sa le pui in carca elevilor toata incompetenta unor cadre didactice si a celor ce conduc sintemul de invatamant.

de ce nu stii un articol despre cum ramai corigent daca nu iei meditatii la profesorul respectiv? sau unu are 300 absente si nu mai pateste nimica si unu cu 50 are nota scazuta la purtare........
7.   NO COMMENT! trimis de
(22 iun 2009, 17:31:49
DE CATEVA ZILE EXISTA O CAMPANIE CONCERTATA IMPOTRIVA BIETILOR COPII CARE SI ASA SUNT STRESATI.

ALTCEVA NU SE MAI INTAMPLA ?

TOTI CEI CARE SCRIU MAI SUS AU MARE DREPTATE IN CEEA CE PRIVESC ACTUL DE INVATAMANT SI CALITATEA DASCALILOR.

ASTAZI FAZA CU TELEFONUL N-A MERS. RETEAUA ORANGE N-A MERS! SAC!!!
7.1  RE: NO COMMENT! trimis de
(22 iun 2009, 19:41:02
Caps-lock-ul se foloseste cu bagare de seama, daca nu vrei sa arati ca un badaran care nu stie nimic despre calculatoare si internet si sta cu ciomagu' langa el la calculator, de frica sa nu fie muscat.
8.   ... trimis de
(22 iun 2009, 22:19:12
scuteste-ne don`le Paiu ... esti patetic ...
9.   :)) trimis de
(22 iun 2009, 22:52:08
don'le Paiu poate sar cei in invatamant pe tine care sunt numai politiceni si ramai dreacu fara servicilaughing)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei