Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2009 - Anul XIV, nr. 143 (4129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Cel mai celebru nea Costică din Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziarul eolian (adică aparţinând lu’ Vântu) Cotidianul scria, în numărul din 5 ianuarie 2005, despre Constantin Simirad, că „în 2001 a pus la dispoziţia PSD Primăria Iaşi, pe care până atunci PSD nu reuşise să o câştige prin vot”, pentru acest servicu fiind răsplătit cu funcţia de ambasador-tăietor-de-frunze-la-câini, tocmai pe coclaurii cubanezi. Cel mai celebru nea Costică din Moldova era inclus de Cotidianul într-un amplu articol, intitulat de la obraz „Sinecuriştii diplomaţiei”, unde se parcurgea lista numeroaselor sugative oploşite pe la ambasadele României de pe toată mingea asta uriaşă, numită Terra. Fiindcă indiferent ce zice unul sau altul, ambasada rămâne cea mai consistentă şi mai golănească metodă de indexare a pensiei.
Adică de ce să se plângă nea Costică pe la piaţă că pensia nu-l cuprinde, când el poate sta în hamac, cu pântecele răzgâiat de razele curative ale Americii de Sud şi la îndemână cu o mulatră cu ţâţane ca harbujii copţi şi cu buzane groase cât plăcintele poale-n brâu?
Mai puţin se ştie că Simirad, reşapat de PSD la cârma judeţului Iaşi, e şi membru al Uniunii Scriitorilor, de unde se nutreşte cu o altă pensioară. O pensie mai mititică, dar bună şi ea când nu-ţi mai ajunge. Un stol de „insecte literare” – cuprinzându-i pe Ioan Holban, Liviu Antonesei, Lucian Vasiliu, Cezar Ivănescu, Val. Condurache, Horia Zilieru, Mihai Ursachi ş.f.m.a (şi foarte mulţi alţii) – l-au zăpăcit pe nevinovatul Costică, aşezându-l pe un taburet ba lângă Cehov, ba lângă Tolstoi. Bunăoară, răposatul Val. Condurache, ierte-l Dumnezeu de majoritatea păcatelor!, pe o copertă a unei cărţi scria că „primarul Simirad ar trebui să se teamă de posteritatea scriitorului Simirad.” Haide, bre! Naiba s-o ia de linguşeală şi pe ăla care-a inventat-o!
În fine. Nu ştiu cât de confortabil se simte marele Simirad văzând că trei dintre marii lui lăudători (Condurache, Ursachi, Ivănescu, dar lista rămâne deschisă) au predat gestiunea. Să nu fie ăsta semn rău, nea Costică!
Dar, până atunci, trăiască PSD, trăiască diplomaţia română, trăiască Uniunea Scriitorilor! Să cheme cineva un acordeonist, câteva lăzi de bere şi o covată de mititei cu muştarul cel mai pişcător!
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai celebru nea Costică din Moldova.
 Vizualizări articol: 1018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Cel mai celebru nea Costică din Moldova3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei