Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2009 - Anul XIV, nr. 116 (4102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Institutul Naţional de Sănătate Publică va avea trei centre de supraveghere şi control al bolilor

Joi, 21 Mai 2009 (19:29:02)
Institutul Naţional de Sănătate Publică, creat prin reorganizarea institutelor sau centrelor de sănătate publică, va cuprinde trei centre naţionale de supraveghere şi control al bolilor, de supraveghere a mediului comunitar şi muncă şi de promovare a sănătăţii.

Potrivit Hotărârii de Guvern pentru aprobarea Strategiei de descentralizare în sistemul de sănătate, publicată, joi, în Monitorul Oficial, Ministerul Sănătăţii va organiza Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) prin reorganizarea institutelor sau centrelor de sănătate publică existente în ţară.

Potrivit HG, institutul va cuprinde trei centre naţionale - de supraveghere şi control al bolilor, de supraveghere a mediului comunitar şi muncă şi de promovare a sănătăţii - şi unităţile funcţionale externe cu profil de activitate profesională identică cu ale centrelor naţionale, distribuite în teritoriul naţional în locaţia actualelor institute sau centre de sănătate publică.

Astfel, va fi asigurat un sistem informaţional coerent pentru supraveghere, având posibilitatea optimă pentru alertă şi răspuns precoce în toate situaţiile de risc sau critice care constituie ameninţări pentru starea de sănătate a populaţiei.

În prezent, sistemul de sănătate publică este organizat pe direcţii, una fiind la nivel central, adică la Ministrul Sănătăţii. Alte structuri care se ocupă de sănătatea publică sunt direcţiile judeţene de sănătate publică şi cea a municipiului Bucureşti.

Legea descentralizării în sistemul de sănătate va prevede transferul Direcţiei de Sănătate Publică în subordinea consiliilor judeţene sub numele de Direcţie de Asistenţă Medicală.

Aceasta va coordona toate activităţile de asistenţă medicală din judeţ, respectiv din Capitală, va reprezenta autoritatea locală în Consiliul de administraţie al spitalului, va aloca resursele proprii la nivel local şi judeţean, va aviza bugetele de venituri şi cheltuileli ale unităţilor medicale, precum şi planul de investiţii şi cheltuilile de capital - finanţate de la bugetul local - şi va aviza propunerile de achiziţie de echipamente de înaltă perfromanţă, inclusiv cele finanţate de Ministerul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Institutul Naţional de Sănătate Publică va avea trei centre de supraveghere şi control al bolilor.
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Institutul Naţional de Sănătate Publică va avea trei centre de supraveghere şi control al bolilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei