Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2009 - Anul XIV, nr. 116 (4102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: Transportul feroviar la noi este Cenuşăreasa, iar în Europa prinţesa favorită

Joi, 21 Mai 2009 (17:55:28)
Fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, a criticat, joi, la Alba Iulia, măsurile succesorului său, Radu Berceanu, privind restructurarea transportului feroviar, susţinând că acesta tratează acest domeniu "ca pe Cenuşăreasa" , în timp ce în UE "este ca o prinţesă favorită".

Ludovic Orban a afirmat, într-o conferinţă de presă, că în Carta Albă adoptată de UE prioritatea în dezvoltarea şi alocarea investiţiilor, la nivelul uniunii, este stabilită pentru transportul feroviar şi pentru cel fluvial, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a explicat că transportul feroviar este pe primul loc deoarece "oferă siguranţă în deplasare şi este prietenos cu mediul înconjurător", fiind nepoluant.

"Noi în loc să investim în modernizarea infrastructurii căii ferate din România, în loc să investim în modernizarea flotei, a materialului rulant, în loc să ne apucăm să facem măcar proiectul pentru ceea ce se numeşte trenul rapid - TGV, în loc să investim practic în dezvoltarea acestui tip de transport, la noi este Cenuşăreasa. Iar Berceanu tratează transportul feroviar ca pe Cenuşăreasa, în timp ce la nivelul întregii Uniuni Europene transportul feroviar este ca o prinţesă favorită", a spus Orban.

Fostul ministru liberal a adăugat că măsurile de disponibilizare a 12.000 de angajaţi de la CFR, închiderea unor tronsoane de cale ferată, sunt "aberante" şi nu îi vine să creadă ceea ce se întâmplă.

"În momentul în care ai închis un tronson de cale ferată care face legătura între o magistrală şi un oraş, sau mai multe oraşe, ai condamnat oraşele respective, pentru că în momentul în care un investitor se decide să facă o investiţie, studiază şi care sunt mijloacele de transport, iar pentru foarte multe categorii de mărfuri care sunt produse este preferat transportul pe calea ferată, nu transportul rutier. Iar în momentul respectiv ai condamnat la izolare toate localităţile pe care le-ai rupt de legătura cu magistrala de cale ferată. Este o aberaţie totală, eu mărturisesc că nu îmi vine să cred ceea ce se întâmplă", a adăugat Ludovic Orban.

El a afirmat că starea infrastructurii feroviare este "extrem de proastă", exprimându-şi îngrijorarea că, după cum este construit bugetul,"transportul feroviar va deveni o amintire în România".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Transportul feroviar la noi este Cenuşăreasa, iar în Europa prinţesa favorită.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: Transportul feroviar la noi este Cenuşăreasa, iar în Europa prinţesa favorită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei