Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2009 - Anul XIV, nr. 116 (4102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Băsescu l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul Charles

Joi, 21 Mai 2009 (17:25:50)
Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, joi după-amiază, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul Charles al Marii Britanii.

Întrevederea a început la ora 17.00.

După întâlnire urmează să fie remis un comunicat de presă.

Prinţul Charles a sosit în după-amiaza zilei de joi la Bucureşti, unde are prevăzută o întâlnire şi cu premierul Emil Boc, pentru ca în zilele următoare să viziteze proiecte pe care le susţine în sate din Transilvania, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Guvernul şi Fundaţia Prinţului Charles al Marii Britanii vor lansa în comunităţi din şase judeţe Proiectul "Carpaţi", care va promova agricultura organică, turismul rural şi conservarea patrimoniului cultural al satelor româneşti.

Surse oficiale au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX că pentru demararea Proiectului Carpaţi a fost înfiinţat deja un Secretariat pentru Dezvoltare Durabilă, ce reuneşte specialişti din ministerele Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Economiei, Mediului, Afacerilor Interne, Culturii, Turismului şi Afacerilor Externe.

Secretariatul, care funcţionează pe lângă Guvern, va folosi expertiza în domeniu asigurată de Fundaţia Prinţului Charles şi va căuta soluţiile de finanţare pentru o serie de iniţiative care să îmbunătăţească nivelul de trai al populaţiei din mediul rural.

Proiectele pilot vor fi începute în colaborare cu noile servicii descentralizate ale primăriilor din cele şase localităţi selectate într-o primă fază şi vor avea în vedere ca domenii principale de dezvoltare agricultura, turismul, pădurile, protecţia mediului, finanţarea şi micro-creditele, energia şi educaţia.

Prinţul Charles a solicitat încă de anul trecut autorităţilor române înfiinţarea unei structuri pe lângă Guvernul României care să iniţieze, să susţină şi să coordoneze proiecte de dezvoltare durabilă în Carpaţi.

Moştenitorul coroanei regale britanice doreşte, aşa cum se întâmplă întodeauna în astfel de vizite private, ca detaliile itinerariului său să fie păstrate cât mai secrete.

Prinţul Charles va vizita, însă, potrivit surselor citate, o serie de localităţi din Ardeal, unde fundaţiile prinţului finanţează o serie de proiecte destinate păstrării valorilor şi tradiţiilor locale şi dezvoltării durabile a acestor zone.

El se va afla astfel pentru a opta oară în România, după ce anul trecut a vizitat conacul Micloşoara din Covasna, a participat la o degustare de produse tradiţionale la Saschiz şi a vizitat mormântul stră-stră-stră-bunicii sale, contesa Claudia Rhedley, de la Sângeorgiu de Pădure, din judeţul Mureş.

Prinţul Charles s-a implicat in ultimii ani în programul de reabilitare a mai multor sate săseşti, dar a vizitat de asemenea mânăstirile din nordul Moldovei şi mânăstirea Horezu, ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul Charles.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Băsescu l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul Charles0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei