Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2009 - Anul XIV, nr. 116 (4102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: Băsescu îşi doreşte ca PDL să piardă alegerile pentru PE ca să intre în turul doi cu Geoană

Joi, 21 Mai 2009 (16:49:33)
Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, că preşedintele Traian Băsescu îşi doreşte ca PDL să piardă alegerile europarlamentare şi, astfel, Mircea Geoană să primească "un bonus" pentru a intra cu şeful statului în turul doi la prezidenţiale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"O să ziceţi că este science-fiction. Părerea mea este că lui Băsescu îi convine să intre în turul doi cu Geoană, pe care-l mănâncă la micul dejun", a spus, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ludovic Orban a explicat că ipoteza sa nu este lipsită de logică deoarece Traian Băsescu crede că, dacă PSD iese pe primul loc la europarlamentare, liderul social-democrat Mircea Geoană, care este apropiat în sondaje de Crin Antonescu, ar primi "un bonus" care să îl ajute să intre în turul doi la prezidenţiale.

Orban a apreciat că Mircea Geoană este un fel de "steward" al lui Traian Băsescu, iar actualul preşedinte "îl va mânca pe pâine la micul dejun" pe liderul PSD dacă ajung amândoi în turul al doilea.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, Traian Băsescu şi-a dat seama şi de faptul că dacă Emil Boc rămâne prim-ministru până la alegerile prezidenţiale "va candida degeaba", neavând şanse de câştig.

"Poate să nu mai candideze, adică el va candida degeaba, cu Boc premier. Şi caută un pretext ca să îl schimbe pe Boc, fiindcă nu este uşor ca să îl schimbi pe Boc, fiindcă mai ai şi PDL care mai mârâie pe la colţuri. Şi atunci ăsta va fi motivul, faptul că iese pe locul doi PDL, pe de o parte, îl va ajuta pe Băsescu să îl schimbe pe Boc, şi, în acelaşi timp, îi va da un bonus lui Mircea Geoană. Asta speră Băsescu. Asta este socoteala pe care şi-o face", a afirmat Ludovic Orban.

El a spus că singura "realizare" a mandatului lui Traian Băsescu este că a readus PSD la putere.

"Altceva nu a făcut pentru România decât circ, scandal, tensiuni, provocări, favoritisme, nepotisme şi altele. Vă readuc aminte declaraţia lui Băsescu: «Mi-am văzut visul cu ochii», acesta a fost visul lui ca să facă guvern PDL-PSD. Acuma este dezamăgit de visul lui ? Sigur că visul lui este un coşmar pentru români. Visul lui Băsescu cu guvernul acesta, cele două FSN-uri, reprezintă un coşmar pentru români, fără discuţie", a adăugat Orban.

Ludovic Orban s-a referit şi la candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale, susţinând că liderul PNL nu se teme de Traian Băsescu, ci este stimulat de acesta ca şi contracandidat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Băsescu îşi doreşte ca PDL să piardă alegerile pentru PE ca să intre în turul doi cu Geoană.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: Băsescu îşi doreşte ca PDL să piardă alegerile pentru PE ca să intre în turul doi cu Geoană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei