Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2009 - Anul XIV, nr. 116 (4102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Termen

Reabilitarea termică a celor 31 de blocuri, decisă până la sfârşitul lunii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Proprietarii celor aproape o mie de apartamente care au fost prinse în programul naţional de reabilitare termică riscă să piardă finanţarea guvernamentală, dacă nu îşi vor da acordul pentru executarea lucrărilor, până la finele lunii mai.

Amintind de cele 82 de miliarde de lei vechi care au fost repartizate de Guvern municipiului Suceava, pentru reabilitarea termică a 31 de blocuri, primarul Ion Lungu a subliniat importanţa acestui program, în condiţiile în care costurile de încălzire sunt tot mai mari, de la un an la altul.

“În urma executării lucrărilor de izolare termică, consumul de căldură în apartamentele respective este redus chiar şi cu 50%. Lucrările cuprinse în acest proiect sunt complexe, în nici un caz nu pot fi executate de locatari, în regim privat, cu banii care le revin lor ca parte din contract. În plus, aceste lucrări sunt garantate, pentru că vor fi executate sub îndrumarea unor diriginţi de şantier”, a spus Ion Lungu.

Acesta a adăugat că în perioada imediat următoare vor fi purtate discuţii cu toţi cei implicaţi în acest proiect, pentru ca lucrările să poată fi demarate în cel mai scurt timp.

„Vom merge din asociaţie în asociaţie. Cei care nu îşi dau acordul pentru executarea lucrărilor în termen de 15 zile vor pierde orice finanţare, pentru că le va fi reziliat contractul, iar de banii alocaţi acum vor beneficia locatarii altor blocuri”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

În cadrul programului de reabilitare termică a blocurilor, locatarii plătesc doar 20% din costurile lucrărilor, 30% revenind Primăriei, iar 50% fiind bani alocaţi de la bugetul de stat. Tocmai de aceea, în bugetul pe 2009, municipalitatea suceveană are prinsă suma de 80 de miliarde de lei vechi special pentru programul de reabilitare termică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reabilitarea termică a celor 31 de blocuri, decisă până la sfârşitul lunii.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reabilitarea termică a celor 31 de blocuri, decisă până la sfârşitul lunii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eu nu trimis de
(21 mai 2009, 13:03:41
bai lungulet fac ceva in reabilitarea ta cu 85 miliarde! ba da chiar e culmea numai 31 de blocuri cu atitia bani ? e incredibil! unde mai dosesti atitea lovele? eu unul ma lipsesc de reabilitare , ca mai degraba inghet de frig decit sa-ti umflu conturile!
1.1  RE: Eu nu trimis de
(21 mai 2009, 15:09:00
Napoleoane imi cer scuze,dar tot va aud ca ala face aia,ca celalalt fura, dar poate cineva dovedi ? ce te opreste sa vezi unde se duc banii?? e transparenta tata.tu chiar crezi ca e asa usor sa bagi bani in buzunar? adica te duci la caserie,bagi mana in seif si iti iei partea sau cum? sa stii ca de multe ori lumea se inseala cu privire la unele personaje.uita-te sa vezi ce frica au in san,mergi la orice institutie publica,au telefoanele ascultate,urmariti...etc.crezi ca mai merge ceea ce zici tu? si inca ceva te rog,daca cineva iti cere foloase necuvenite sau te refuza ai toata stima mea daca mergi la politie si denunti
1.2  RE: Eu nu trimis de
(21 mai 2009, 21:46:17
bai ZARAZA tu sa taci ca esti prost INFORMAT (copil mic) si in plus mai pupi in****puterea asa oleaca sa nu se raceasca funduRILE PDLISTE! cunoscatorii in afaceri stiu cum se fura , dar tu nu ai de unde sa stii ca nu ai facut nici o afacere ! poate ai lipit afise la pdl , asta e posibil sa fi fost afacerea vietii tale !
2.   Ar trebui sa stim cit costa exact! trimis de
(21 mai 2009, 13:45:33
Am inteles ca pentru un apartament, revine 700 de Euro, ...sau c�t?

Trebuie sa stim exact ca sa luam o hotatire, totusi..
3.   Oras de prosti trimis de
(21 mai 2009, 17:10:13
as propune primariei sa renunte la aceasta reabilitare a blocurilor pentru ca se vede ca nu meritam.Ei muncesc ca sa aduca bani ca sa se faca ceva,mai pun si de la ei si tie iti cer un mizilic de 20 % si tot e rau.chiar si gratis de ar fi fost tot nu v-ar fi convenit.Stiti vorba aia: Nemultumitului i se i-a darul
4.   ???? trimis de
(21 mai 2009, 22:02:11
Dar parca erau mai multe blocuri [confused]. In fine nu prea ma pricep...dar...vrem fapte...si nu doar palavrageala!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei