Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2009 - Anul XIV, nr. 116 (4102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

APIA: Fermierii vor primi subvenţii, indiferent cine conduce agenţiile teritoriale

Joi, 21 Mai 2009 (14:57:06)
Fermierii vor primi subvenţiile solicitate, indiferent cine se află la conducerea agenţiilor teritoriale de plăţi, de luni aceste instituţii urmând să aibă noi directori, în locul celor demişi la sfârşitul lunii aprilie, potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

"În niciun caz ferrmierul nu va avea de suferit (după schimbările din teritoriu, n.r.). Fermierii îşi vor primi subvenţiile, indiferent de cine semnează cererea de finanţare pentru proiectele lor. Au mai fost cazuri în care nu era desemnat oficial un director judeţean sau adjunct, dar cererile au fost semnate şi fermierii nu au avut probleme", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al APIA, Daniel Constantin.

El a arătat că începând de luni, cei care vor semna actele pentru subvenţii vor fi directorii noi.

"Ordonanţa 37 (privind deconcentratele, n.r.) spune clar că posturile vechi se desfiinţează. Au fost directori demişi care au contestat această decizie. Să vedem ce va hotărî Curtea de Apel în cazul lor", a spus Constantin.

Potrivit directorului general al APIA, o altă problemă este salarizarea a două serii de directori.

"Este o mare problemă salarizarea a două serii de directori, dar dacă va fi nevoie vom ataca această decizie şi, în acest caz, din nou va trebui să aşteptăm decizia Curţilor", a mai spus Constantin.

Ordonanţa 37/2009 privind deconcentratele permite înlocuirea tuturor şefilor de servicii. Potrivit actului normativ, pentru serviciile publice deconcentrate vor fi înfiinţate funcţii de director coordonator şi director coordonator adjunct, în care numirile vor fi decise pe baza unui proiect de management redactat pe o perioadă de maximum patru ani, prin care să fie propuse soluţii de rezolvare a problemelor din domeniu. Va fi încheiat şi un contract de management, tot pentru maximum patru ani, cu indicatori de performanţă.

Contractul de management va fi asimilat contractului individual de muncă şi va conferi titularului vechime în muncă, putând fi reziliat în cazul neîndeplinirii obligaţiilor.

Directorii vor fi numiţi în urma evaluării cunoştinţelor şi abilităţilor manageriale, prin act administrativ al conducătorului instituţiei sau al autorităţii publice ierarhic superioare, iar contractul de management va include atât indicatori specifici de performanţă, cât şi clauzele contractuale care reglementează drepturile şi obligaţiile părţilor.

La APIA, concursul pentru ocuparea posturilor de directori se desfăşoară în această săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului APIA: Fermierii vor primi subvenţii, indiferent cine conduce agenţiile teritoriale.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APIA: Fermierii vor primi subvenţii, indiferent cine conduce agenţiile teritoriale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei