Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 apr 2009 - Anul XIV, nr. 86 (4072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase: Traian Băsescu a furat patru ani din istoria românilor prin minciună, fraudă, şmecherii

Marţi, 14 Aprilie 2009 (13:14:07)
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi, la Senat, că şeful statului, Traian Băsescu, a furat patru ani din istoria românilor, prin minciună, fraudă şi şmecherii, iar acum încearcă să atace când trebuie să dea nişte răspunsuri.

În opinia lui Năstase, declaraţiile lui Traian Băsescu privind dosarul său din justiţie arată faptul că, în momentul de faţă, încearcă să relanseze această temă, deşi principalii săi adversari, la acest moment, sunt situaţia economică din ţară şi dificultăţile celor care sperau să trăiască bine pe baza sfaturilor lui Traian Băsescu în campania electorală şi care se răzbună acum.

"Eu ştiu bine dosarele mele, Traian Băsescu nu mă învaţă lucrurile astea. Mi-am pierdut multă vreme citind la lucrările pe care le-au redactat procurorii lui Băsescu", a spus Adrian Năstase, precizând că "este vorba despre o poveste care sigur are un caracter politic".

"Eu cred că Traian Băsescu are el de explicat unele lucruri în legătură cu averea lui, cu problemele lui, cu chestiuni la care nu vrea să dea răspunsul şi atunci încearcă să atace când trebuie să dea răspunsul la nişte întrebări incomode", a mai precizat Năstase.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a continuat: "În ceea ce mă priveşte, consider că Traian Băsescu a furat patru ani din istoria românilor prin minciună, fraudă, şmecherii".

Adrian Năstase s-a referit şi la situaţia actuală din Republica Moldova şi relaţia acestei ţări cu România.

El a arătat că, în 2005, Traian Băsescu spunea că guvernul pe care l-a condus a avut două puncte nevralgice în politica externă: Ucraina şi Republica Moldova.

"Mă gândeam astăzi care este situaţia relaţiilor României cu Ucraina şi Republica Modova după cinci ani de regim Băsescu", a adăugat el.

Referitor la afirmaţia şefului statului, potrivit căreia acţiunea în justiţie a lui Năstase a plecat de la "turnătoriile" foştilor colegi de partid, printre aceştia numărându-se Sergiu Sechelariu, social-democratul s-a întrebat "de ce Traian Băsescu minte cu neruşinare, când toată lumea ştie că aceste dosare au fost pornite de către el ca primar general al Capitalei, în 2002, când a cerut sistarea lucrărilor din str. Zambaccian şi a fost relansat în campania campania electorală din 2004, de Mona Muscă, din partea Alianţei D.A., unde Băsescu era co-preşedinte”.

"Acest dosar a fost repornit în 2005 prin autosesizare, de către Daniel Morar, deci niciunul dintre cei trei nu mi-au fost şi nu îmi sunt colegi de partid", a menţionat Năstase, adăugând că ideea unei trădări de partid este "absolut copilărească".

"Lucrul ăsta se pare că îl doare foarte tare pe Traian Băsescu, pentru că în momentul în care această idee că Băsescu vrea capul lui Năstase a apărut şi în presa austriacă şi în alte părţi, arată că încercarea de mai mulţi ani pe care a încercat să o realizeze cu Monica Macovei, cu ajutorul lui Daniel Morar, nu a prins", a mai spus Năstase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase: Traian Băsescu a furat patru ani din istoria românilor prin minciună, fraudă, şmecherii.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase: Traian Băsescu a furat patru ani din istoria românilor prin minciună, fraudă, şmecherii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei