Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 apr 2009 - Anul XIV, nr. 86 (4072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Simbol

Oul uriaş de Paşte va rămâne permanent în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Oul uriaş cu care Primăria Suceava vrea să intre în Cartea Recordurilor, în privinţa obiceiurilor de Paşti, a fost adus ieri în municipiul reşedinţă de judeţ, tocmai de la Buzău, cu un transport agabaritic.
Măsurile speciale luate pentru efectuarea transportului, precum şi costurile acestuia, de 2000 de euro, sunt justificate de dimensiunile impresionante ale oului pictat cu modele tradiţionale bucovinene – şapte metri înălţime şi zece metri diametru.
Pentru ca cele două jumătăţi care vor fi lipite pentru a forma oul gigant să fie coborâte din maşina de transport special, în zona fântânii arteziene din centrul Sucevei, a fost nevoie de o macara.
Operaţiunile de montare a oului vor fi finalizate până miercuri, după cum a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu, care îşi doreşte ca acesta să rămână permanent în acea locaţie, ca un simbol al tradiţiilor locale.
“Este un ou frumos, reprezentativ pentru obiceiurile din Bucovina, după cum se va vedea şi din modelele tradiţionale cu care va fi decorat prin aplicarea unei folii colante. Oul va fi luminat seara cu patru reflectoare şi va putea rămâne permanent în centrul oraşului. Este făcut din fibră de sticlă, este foarte rezistent, iar folia care îl decorează poate fi schimbată în momentul în care culorile îşi pierd din intensitate”, a spus edilul sucevean Ion Lungu.
Oul gigant, încondeiat cu modele specifice zonei, va putea fi admirat de suceveni spre finele săptămânii, iar în data de 20 aprilie, la ora 13.00, va avea loc festivitatea de sfinţire a acestuia.

Înregistrat la OSIM şi propus pentru Cartea Recordurilor
Imensul ou din fibră de sticlă, decorat cu modele tradiţionale bucovinene, va fi înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, sub numele de „oul încondeiat în Bucovina”.
De asemenea, sunt aşteptaţi la Suceava şi reprezentanţi ai Cărţii Recordurilor – Guiness Book, care să ateste că acesta este cel mai mare ou încondeiat din lume.
Pentru realizarea acestuia Primăria Suceava a cheltuit 10.000 de euro, în vreme ce costurile de transport au fost suportate de centrul comercial Galleria.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oul uriaş de Paşte va rămâne permanent în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Oul uriaş de Paşte va rămâne permanent în centrul Sucevei3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   - sapte metri �naltime si zece metri diametru trimis de
(14 apr 2009, 13:51:21
pai e cam atipic oul ala: arata precum un bostan ?

sau e rasturnat....

cum adica 10 m diametru si 7 inaltime ? ce ou e ala ?laughing)))))) arata precum globul pamantesc, bombat la ecuator si turtit la poli ?big grinDDD

din 10 m diametru rezulta 31,4 m circumferinta. e olea' de ou...:)

tema pt acasa : Monitorule, calcuelaza volumul oului.

2.   ... trimis de
(14 apr 2009, 17:50:08
Oare ce culoare va avea respectivul ou ?

Rosu_PSD sau orange_PD-L ?

Garantat nu va fi galben_PNL.

Gurile rele spun ca pe respectivul ou vor aparea si cateva portrete ale actualilor edili. Probabil ca sunt doar barfe.
3.   SUGESTION trimis de
(14 apr 2009, 18:26:20
io zic bai lungule ca dupa paste sa folosesti oul tau pt astuparea unei gauri din asfalt. gaurile sunt numai bune sa inghita oul tau ...cel mare ..de cartea recordurilor . apropos nu faci cerere la cartea recordurilor ca sa ateste ca orasul Suceava este singurul oras din tara care NU ARE NICIO STRADA ASFALTATA LA ORA ASTA? io cre intri in cartea recordurilor din prima cu Suceava asta ! vai! vai! mai poti sa-ti bati joc de oraselul asta? sau inca nu e asta apogeul? sa-ti fie rusine!
3.1  RE: SUGESTION trimis de
(14 apr 2009, 21:08:16
wai napoleoane...nu ti se pare ca ceri prea multe? Pai avem temide alias gabriela si drac mai stie ce pseudonime mai foloseste,avem grochi pe sosea slava Domnului,avem idioti care numai de politica se apuca da de munca ba(si aici ma refer la niste amatori si nicidecum la persoanele de fata),pai in principiu avem de toate, aaa uitam si nu in ultimul rind avem si oul avizat de preafericitul asa ca nu ne mai lipseste decit sa ne dorim un Pasti si sa ne gindim la cele sfinte ca ce-i aici e trecator,(fericit nu pot spune ca mi-as bate joc de insemnatatea lui).Peace.
4.   CINE trimis de
(15 apr 2009, 10:21:13
CINE VA GONI PORUMBEII CARE IL VOR CIUGULI SAU IL VOR ORNA ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei