Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 apr 2009 - Anul XIV, nr. 86 (4072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Acordul cu FMI prevede patru condiţii-ajustarea bugetului şi legile pentru salarii şi pensii

Marţi, 14 Aprilie 2009 (14:31:45)
Acordul convenit de România cu FMI şi Comisia Europeană prevede respectarea a patru condiţii, respectiv ajustarea veniturilor şi cheltuielilor bugetare şi elaborarea legilor privind salarizarea unică, responsabilitatea fiscală şi reforma sistemului de pensii, a declarat premierul Emil Boc.

El a prezentat în sinteză concluziile discuţiilor cu FMI şi Comisia Europeană, la începutul întâlnirii cu preşedinţii celor două Camere ale
Parlamentului, Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe şi liderii grupurilor parlamentare.

România a convenit asupra unui acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar Internaţional pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Programul de ajutor extern urmează să fie discutat de Consiliul Executiv al FMI de la Washington, iar prima tranşă a finanţării, de cinci miliarde euro, va fi disponibilă imediat după aprobare.

În ceea ce priveşte prima tranşă din împrumutul de cinci miliarde de euro acordat de Comisia Europeană, aceasta va intra în România la începutul lunii iulie.

Executivul a primit avizul de principiu al Fondului Monetar Internaţional pentru încheierea acordului de împrumut, iar forma finală a scrisorii de intenţie va fi stabilită la jumătatea lunii aprilie, urmând ca documentul să fie aprobat în board-ul Fondului la 4-5 mai, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Acordul cu FMI prevede patru condiţii-ajustarea bugetului şi legile pentru salarii şi pensii.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Acordul cu FMI prevede patru condiţii-ajustarea bugetului şi legile pentru salarii şi pensii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei