Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 apr 2009 - Anul XIV, nr. 86 (4072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Băsescu a sărit calul prin declaraţiile de după întâlnirea cu sindicaliştii din învăţământ

Marţi, 14 Aprilie 2009 (13:06:17)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că prin declaraţiile care au urmat întâlnirii de luni, de la Palatul Cotroceni, cu liderii sindicatelor din învăţământ, preşedintele Traian Băsescu "a sărit calul".

Geoană a spus că inivtaţia pe care şeful statului a lansat-o liderilor de sindicate din învăţământ a fost "bine caracterizată de unul dintre sindicalişti" cu vorbele "multă vorbărie şi zero rezultate".

Liderul PSD a afirmat că preşedintele nu îşi respectă obligaţiile constituţionale.

"Credem că ieri (luni – n.r.), la declaraţiile de presă după întâlnirea cu sindicaliştii din educaţie a sărit calul", a mai spus Geoană despre Băsescu.

Şeful statului a avut, luni, la Cotroceni, o întâlnire cu liderii sindicali din educaţie, în prezenţa ministrului de resort, Ecaterin Andronescu. După întâlnire, Băsescu a declarat presei că pentru el este foarte clar că sistemul de educaţie rămâne o prioritate, inclusiv în perioada de criză economică. Băsescu a mai spus că sindicatele nu au denunţat Pactul pentru Educaţie, că noua lege a salarizării trebuie să ajungă în dezbaterea Parlamentului până la sfârşitul anului aceasta, aceasta fiind de altfel şi o obligaţie asumată de România în acordurile de finanţare externă.

În aceeaşi declaraţie preşedintele a spus, răspunzând unei întrebări, că că preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, încearcă să ridice o cortină de fier peste Prut şi aduce acuzaţii nefondate României, menţionând că a-i fi răspuns "peste gard" acestuia ar fi fost chiar jocul în care acesta ar fi vrut să intre România.

De asemenea, şeful statului s-a referit şi la chestiuni de politică internă, menţionând că nu are nicio legătură cu dosarele lui Adrian Năstase, acestea pornind de la turnătoriile colegilor de partid ale fostului premier. Şeful statului i-a acuzat, de pe altă parte, pe Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vântu că fac presiuni prin trusturile de presă pe care le deţin pentru oprirea funcţionării instituţiilor statului.

Traian Băsescu a mai acuzat, luni, existenţa unei campanii care încearcă să arate că fiica sa cea mare are "şase-şapte case", menţionând că aceasta are doar un apartament şi o mansardă în urma divorţului. El a mai spus că este pregătit să decoreze Federaţia Română de Fotbal (FRF) pentru 100 de ani de activitate, "nu pentru performanţele din ultimii ani". Înainte de a răspunde la întrebări, Băsescu a coborât de la pupitrul amenajat pentru declaraţia sa de presă care a urmat întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Băsescu a sărit calul prin declaraţiile de după întâlnirea cu sindicaliştii din învăţământ.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Băsescu a sărit calul prin declaraţiile de după întâlnirea cu sindicaliştii din învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei