Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 apr 2009 - Anul XIV, nr. 86 (4072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Alt fel de diversiune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Presupunând prin absurd că D.N.A. şi toate parchetele din ţară chiar ar avea de gând să-şi facă treaba pentru care angajaţii lor sunt plătiţi cu bani grei (şi albi!, ceea ce înseamnă că ar trebui cu adevărat să muncească şi nicidecum să scoată pe bandă rulantă „N.U.P.”-uri, cum am şi eu acasă vreo două care te fac să te întrebi: la ce bun să mai existe aceste instituţii?) şi să se pună pe arestat toţi „oamenii de fotbal” implicaţi în diverse combinaţii şi aranjamente, cu siguranţă că s-ar petrece cel puţin două lucruri de-a dreptul interesante. Primul ar fi că fotbalul românesc ar trebui desfiinţat în totalitatea lui, golănia de sorginte penală fiind singura regulă după care acesta îşi desfăşoară activitatea, la toate nivelurile, de la aşa zisele „cluburi fanion” şi până la ultima echipă din campionatele judeţene. Cel de-al doilea ar însemna, poate, relansarea economică a României prin construirea de puşcării, numărul actual al acestora fiind cu totul insuficient pentru a-i cuprinde pe toţi cei ce s-ar cuveni să intre în „cantonament” în ele. Ideea asta cu arestarea „en gros” şi condamnarea „en detail” am mai adus-o în discuţie de nenumărate ori, de mirare fiind nu amploarea fenomenului (lucru vizibil oriunde ai privi) ci faptul că încă mai există oameni liberi în sistem. Nu vorbim de chestiile ălea hazlii din epoca romantică a vânzărilor de meciuri (traiste cu bani împărţiţi în vestiar şi băgaţi în jambiere pe timpul jocului ori ajutoare „colegiale” date celor care aveau nevoie de un punct, două, pentru a se salva de la retrogradare) ci de sute de mii ori milioane (chiar zeci) de euro, rezultate din vânzări de jucători, de locuri cumpărate în Divizia A sau chiar, de la o vreme, în Liga Campionilor, activităţi derulate aproape la vedere, cu binecuvântarea şefilor supremi ai Federaţiei şi ai Ligii, numiţii Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, ale căror porecle, „Naşu’” şi „Corleone” ar fi ele însele suficiente pentru a-i condamna.
Arbitri, conducători de club, antrenori, fotbalişti, şefi de la Ligă şi Federaţie, toţi sunt mânjiţi şi pe deplin puşcăriabili. Am auzit deja voci care ziceau: „săracii!” şi vorbeau despre o nouă diversiune. Eu zic că diversiune ar fi să nu îi lege pe toţi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alt fel de diversiune.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Alt fel de diversiune4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei