Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 apr 2009 - Anul XIV, nr. 86 (4072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu:PNL a decis să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva OUG de rectificare bugetară

Marţi, 14 Aprilie 2009 (16:07:28)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la finalul CNEx, că liberalii au luat decizia politică de a iniţia o moţiune de cenzură la adresa proiectului de rectificare bugetară pe care Guvernul Boc l-a adoptat, menţionând că PNL socoteşte impozitul forfetar "un genocid fiscal".

"CNEx a luat decizia politică de a declanşa procedurile pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură la adresa proiectului de rectificare bugetară pe care Guvernul Boc l-a hotărât. Cu precădere în acest câmp al rectificării bugetare propuse de domnul Boc vom ataca ideea impozitului forfetar, pe care o socotim aproape un genocid fiscal. E o măsură care exprimă încă odată incompetenţa, ba chiar, iresponsabilitatea Guvernului Boc într-un domeniu sensibil cum este domeniul fiscalităţii şi economiei", a susţinut, într-o conferinţă de presă, Crin Antonescu.

El a menţionat că partidul a mandatat grupurile parlamentare pentru a iniţia o moţiune de cenzură tocmai pentru că "efectele acestei decizii (introducerea impozitului forfetar-nr) nu aduc nimic bun", fiind o măsură care marchează practic "sfârşitul cotei unice de impozitare".

"S-a remarcat mai puţin acest lucru, s-a discutat despre efectele nefaste, nocive, chiar devastatoare ale unei asemenea măsuri, dar între altele ea înseamnă un pas hotărât către desfiinţarea cotei unice de impozitare. Această măsură nu aduce niciun fel de soluţie pentru realitatea economiei româneşti în faţa crizei, ci dimpotrivă agravează şi regimul fiscal din România, riscă să producă şi va produce cu siguranţă, fie moartea a foarte multe întreprinderi mici şi mijlocii, şi de asemenea o evaziune fiscală greu de evaluat în acest moment", a spus Antonescu.

Liderul PNL a anunţat că procedurile de iniţiere a moţiunii de cenzură încep din aceste zile, precizând că moţiunea va fi finalizată, probabil, după Paşte.

În ceea ce priveşte strângerea de semnături necesare pentru depunerea unei moţiuni, Crin Antonescu a menţionat că, în scopul realizării acestui act politic, liberalii vor încerca să îi angajeze şi pe colegii lor din UDMR, pentru că "aritmetica parlamentară" îi obligă la acest lucru.

Întrebat dacă au avut discuţii cu PSD în vederea susţinerii moţiunii de cenzură, Antonescu a replicat că nu a avut astfel de discuţii şi că PNL nu înghite "jocul" PSD.

"Nu am avut discuţie, nu gustăm şi nu înghiţim acest joc al PSD şi al preşedintelui său de a sta cu tot trupul la guvernare, de a avea deplină solidaritate guvernamentală cu tot felul de trăznăi şi în timpul liber să încerce facă pe opoziţia în calitate de amatori. Nu ştiu ce fac? Se antrenează. E limpede că o măsură odată luată de un Guvern din care faci parte, dacă n-ai plecat de acolo înseamnă că eşti perfect solidar cu ea. Rostul unei moţiuni de cenzură va fi şi acela de a ne arăta ce face şi ce vorbeşte PSD. Eu cred că PSD guvernează, că trebuie să-şi asume bugetul iniţial, rectificarea de buget, introducerea impozitului forfetar cu toate oftaturile pe care sigur că în afara Palatului Victoria dânşii le pot scoate", a spus preşedintele liberalilor.

El a subliniat că, deşi "nici o moţiune de cenzură până acum nu a dat jos un guvern în România după 1990", nu e timpul trecut niciodată.

"Au fost multe premiere şi mai putem să avem şi în această privinţă una, oricum datoria noastră e de a exprima o poziţie politică foarte clară şi fermă şi de a pune în dezbaterea şi în votul Parlamentului o temă care afectează sute de mii de români", a adăugat Crin Antonescu.

Întrebat de unde va obţine voturile în plen pentru adoptarea moţiunii, Antonescu a spus: "Asta vom vedea!"

La întrebarea privind posiblitatea atacării acestei OUG de rectificare bugetară, Crin Antnescu a evidenţiat că "există şi asemenea interpretare, care se discută în comisia de specialitate a PNL", menţionând însă că, "deocamdată decizia politică este pentru o moţiune de cenzură pe conţinut".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu:PNL a decis să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva OUG de rectificare bugetară.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu:PNL a decis să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva OUG de rectificare bugetară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei