Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2009 - Anul XIV, nr. 85 (4071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD consideră gravă tăcerea preşedintelui Băsescu în privinţa situaţiei din Republica Moldova

Luni, 13 Aprilie 2009 (16:36:57)
PSD apreciază, într-o declaraţie a Biroului Permanent Naţional, ca fiind "foarte grav" faptul că preşedintele Traian Băsescu nu şi-a făcut încă datoria de a prezenta "la cel mai înalt nivel" o reacţie la situaţia din Republica Moldova.

PSD afirmă, într-o declaraţie a Biroului Permanent Naţional, citită în faţa jurnaliştilor de purtătorul de cuvânt al grupului social-democrat din Camera Deputaţilor, Cristian Dumitrescu, că este grav că preşedintele, care de-a lungul timpului a avut nenumărate ieşiri publice în legătură cu Republica Moldova, nu a avut încă o reacţie pentru apărarea intereselor naţiunii în plan internaţional faţă de situaţia din ultimele zile de la Chişinău.

"Considerăm că este necesară lansarea unei dezbateri publice asupra erorilor de politică externă comise între 2004 şi 2009 şi combatarea efectelor lor, care pun în pericol siguranţa României şi statutul său internaţional", se mai arată în declaraţia BPN al PSD, citită de Dumitrescu.

Liderii PSD solicită Consiliului Europei, OSCE şi ONU organizarea de misiuni în Republica Moldova, care să clarifice suspiciunile privind încălcarea drepturilor omului şi a drepturilor democratice şi condamnă orice acţiune violentă şi provocatoare menită să deturneze sensul paşnic al protestelor cetăţenilor faţă de un proces electoral a cărui corectitudine este pusă sub semnul întrebării de anumite partide politice.

"Considerăm condamnabil faptul că însăşi autorităţile Republicii Moldova, prin utilizarea forţei şi abuzuri, generează un ciclu al violenţelor care pune în pericol siguranţa populaţiei şi soliditatea angajamentelor democratice ale ţării", se mai afirmă în declaraţia BPN al PSD,citită de Dumitrescu.

Conducerea PSD solicită o "reacţie fermă de răspuns" a Uniunii Europene faţă de modul în care Chişinăul înţelege să "încalce" acordurile cu UE, dar şi faţă de acţiunile autorităţilor moldovene îndreptate împotriva României ca stat membru al UE.

"Cerem OSCE şi UE să ia măsurile necesare pentru a se asigura că provocările autorităţilor din Republica Moldova la adresa României şi a UE nu vor fi folosite ca o monedă pentru punerea comunităţii internaţionale în faţa unui fapt împlinit referitor la problema transnistreană", se mai spune în declaraţie.

Liderii PSD mai acuză încălcarea de către autorităţile de la Chişinău a libertăţii de mişcare, a unor acorduri cu UE şi critică "intimidarea" şi "presiunile" la care au fost supuşi jurnaliştii români care au dorit să relateze despre evenimentele recente din Republica Moldova.

"Guvernul moldovean şi-a permis, de asemenea, să continue proferarea unor acuzaţii grave la adresa României, să provoace escadarea unilaterală a tensiunilor şi relaţiilor dintre cele două ţări vecine. Mai mult, autorităţile moldovene au escaladat violenţa împotriva propriilor cetăţeni, ameninţându-i cu reprimarea pe manifestanţii paşnici. România nu poate să nu remarce şi să rămâne impasibilă la această degradare a situaţiei de la graniţa sau, frontieră a UE şi a NATO", se mai arată în declaraţia BPN al PSD, citită de Dumitrescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD consideră gravă tăcerea preşedintelui Băsescu în privinţa situaţiei din Republica Moldova.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD consideră gravă tăcerea preşedintelui Băsescu în privinţa situaţiei din Republica Moldova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei