Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2009 - Anul XIV, nr. 85 (4071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arbitrul piteştean Mihăiţă Ianovschi este în vizorul DNA pentru că ar fi favorizat indirect FC Argeş

Luni, 13 Aprilie 2009 (14:57:07)
Arbitrul piteştean Mihăiţă Ianovschi este în vizorul DNA pentru că ar fi favorizat, indirect, echipa lui Cornel Penescu, FC Argeş, după ce ar fi fost promovat, pe bani, să arbitreze meciuri în prima ligă, potrivit unuia dintre avocaţii finanţatorului argeşean.

"S-a reţinut că s-au dat bani pentru ca arbitrul Mihăiţă Ianovschi să fie promovat şi să arbitreze meciuri în prima ligă pentru a favoriza, indirect, pe FC Argeş. Clientul meu a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, perioadă în care anchetatorii vor decide dacă vor cere ca acesta să fie arestat preventiv sau nu", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, unul dintre apărătorii lui Penescu, Florentin Sorescu.

Mai mulţi arbitri, printre care şi cei vizaţi în dosarul finanţatorului echipei FC Argeş au fost interceptaţi telefonic, de la sfârşitul anului 2008, anchetatorii stabilind astfel, că s-ar fi dat bani drept mită, pentru a se arbitra favorabil meciuri pentru echipa lui Cornel Penescu.

Surse judiciare au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că în dosarul lui Cornel Penescu, principalele probe sunt interceptări ale convorbirilor telefonice dispuse prin mandat judecătoresc faţă de mai mulţi arbitri, printre care şi cei vizaţi direct de DNA în acest caz.

Potrivit sursei citate, din aceste convorbiri telefonice reiese faptul că s-au oferit şi s-au acceptat tacit bani pentru favorizarea echipei FC Argeş în cadrul unor meciuri cu alte echipe.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi mai mulţi arbitri sunt vizaţi de DNA pentru fapte de dare şi luare de mită, banii daţi de Penescu arbitrilor fiind de aproximativ 125.000 de euro, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Astfel, sursele citate au precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că în acest caz au fost deja reţinuţi Cornel Penescu, precum şi preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin.

Alături de aceştia mai sunt vizaţi în anchetă şi mai mulţi arbitri, printre care Marcel Savaniu, Aurel Bogaciu şi Tiberiu Lajos.

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că ancheta în acest caz a fost demarată, în 2008, şi vizează mai multe infracţiuni de luare şi dare de mită în cadrul unor meciuri de fotbal. Astfel, s-ar fi dat în mai multe rânduri bani arbitrilor. Sumele au fost de 3000, 10.000 şi 15.000 de euro, pentru meciurile dintre FC Argeş şi echipele FC Braşov, Gloria Bistriţa şi Universitatea Craiova.

Penescu ar fi dat bani acestor arbitri, prin intermediul a diverse persoane, pentru a arbitra favorabil meciurile echipei FC Argeş cu echipele menţionate mai sus. Anchetatorii au stabilit că suma totală dată de Penescu ar fi de 54.000 de euro şi 292.000 de lei, mai spun sursele citate.

Alături de cei patru arbitri şi Penescu, mai sunt cercetate şi persoanele de legătură, mai precis cei care au luat banii de la Penescu şi i-ar fi dat arbitrilor.

Finanţatorul Clubului de Fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, vizat de procurorii DNA, a fost reţinut, luni, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de dare de mită, la ora transmiterii ştirii fiind dus la sediul IPJ Argeş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Finanţatorul Clubului de Fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, vizat de procurorii DNA, s-a aflat la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, pentru a fi audiat în legătură cu descinderile care au avut loc, luni dimineaţă, la sediul FRF şi cel al firmei lui Penescu.

Procurorii DNA au făcut verificări, luni dimineaţă, la sediul Clubului FC Argeş, din strada Armand Călinescu nr. 15 şi la sediul firmei Pic, al cărei patron este Cornel Penescu, situat lângă Autostrada Bucureşti - Piteşti, la ieşirea din municipiu.

La ora transmiterii ştirii, un procuror de la DNA se află la sediul Clubului FC Argeş pentru a verifica documentele clubului de fotbal, iar o altă echipă se află la sediul firmei lui Penescu, pentru a ridica documente care i-ar putea ajuta pe procurori în anchetă.

Avocatul Florentin Sorescu a declarat că aceasta este o fază "premergătoare" anchetei, în care se întocmesc "acte premergătoare"acesteia şi nu se pot face comentarii în acest moment.

Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, luni, la sediul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), pentru a ridica mai multe acte în legătură cu un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti.

Procurorii au pus sigiliu pe biroul lui Gheorghe Constantin, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arbitrul piteştean Mihăiţă Ianovschi este în vizorul DNA pentru că ar fi favorizat indirect FC Argeş.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arbitrul piteştean Mihăiţă Ianovschi este în vizorul DNA pentru că ar fi favorizat indirect FC Argeş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei