Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2009 - Anul XIV, nr. 85 (4071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Caz şocant

Bătrână omorâtă de propriul câine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
O bătrână în vârstă de 81 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, a fost omorâtă de câinele care-i păzea casa. Nenorocirea s-a întâmplat sâmbătă, 11 aprilie, în jurul amiezii, când Varvara Molovaniuc s-a dus spre câine, un metis de ciobănesc mioritic, pentru a-i da de mâncare. În acel moment, câinele s-a smucit, a rupt lanţul şi s-a năpustit asupra bătrânei. A muşcat-o de faţă, după care, se presupune, femeia s-a dezechilibrat şi a căzut cu faţa în jos. Animalul a muşcat-o apoi de după gât, aproape până la decapitare. Hemoragia puternică i-a produs moartea femeii, care a fost găsită, după puţin timp, de nepotul şi ginerele ei.

A înnebunit câinele
Nepotul bătrânei, care stă la mică distanţă de casa victimei, a fost alertat de soţie, cum că a înnebunit câinele bunicii. Fără să ştie ce i s-a întâmplat bătrânei, Valeria Onofriciuc, nepoata, în vârstă de 29 de ani, s-a dus spre casa bunicii, pentru a o lua cu ea la prohodul unui vecin. Când a intrat în curte, câinele s-a aruncat la ea, a muşcat-o de mâini, de picior, dar tânăra a reuşit să scape şi a fugit să-i alerteze pe soţul şi socrul ei.
„Când am intrat pe poartă, am văzut uşa la casă deschisă şi m-am îndreptat spre intrare. Dintr-odată m-am trezit cu câinele asupra mea, venind din grădină. M-a muşcat de mâini, de piciorul drept, încercam să mă apăr, l-am lovit cum am putut cu celălalt picior şi am reuşit să scap. Eram plină de sânge şi am fugit repede acasă să mă dezinfectez şi să-i spun soţului că a înnebunit câinele bunicii. Pe bunica nu o văzusem atunci”, ne-a povestit Valeria Onofriciuc.


Bătrâna crescuse câinele de peste şapte ani
Soţul Valeriei, împreună cu tatăl lui, s-au înarmat cu două furci şi au mers imediat la casa bătrânei, să vadă ce s-a întâmplat. Câinele s-a dovedit a fi la fel de „prietenos” şi cu bărbaţii, astfel că aceştia s-au chinuit câteva minute să-l prindă de lanţ şi să-l imobilizeze. Atunci au văzut că lângă casă, exact în locul unde era de obicei legat câinele, zăcea bătrâna fără suflare. În jurul ei era o baltă de sânge, faţa îi era desfigurată, iar gâtul îi era sfâşiat. „Când a ajuns soţul meu acolo s-a cutremurat. La fel şi socrul meu. Au găsit-o pe bunica moartă. Câinele a muşcat din ea. Cred că a rupt-o cu dinţii, mai întâi de faţă, apoi a trântit-o jos şi a muşcat-o de după gât şi i s-a scurs tot sângele. Au ţipat. Am venit şi eu cu soacra mea şi nu ne venea să credem. Câinele pe care îl crescuse de mititel, de peste 7 ani, să-şi omoare stăpâna?! Acum pot spune că eu am avut noroc să scap cu viaţă”, a mai completat femeia, care, după ce lucrurile s-au mai liniştit, a mers la spital pentru îngrijiri medicale.

Animalul „ucigaş” a fost omorât
Împrejurările decesului i-au cutremurat şi pe anchetatori. Nu se ştie deocamdată dacă femeia a fost atacată de animal şi ucisă sau i s-a făcut rău şi a căzut, iar reacţia câinelui a survenit ulterior. La locul unde rudele au găsit-o pe bătrână au existat urme clare că femeia a încercat să se ridice, dar a alunecat pe noroi. Câinele a fost găsit într-o stare de agresivitate accentuată, iar medicul veterinar Radu Velisar, chemat imediat să vină la faţa locului, împreună cu Poliţia şi Salvarea, a fost silit să decidă suprimarea animalului, pentru că în municipiul Câmpulung Moldovenesc nu există o armă cu tranchilizante, care ar fi permis continuarea anchetei cu câinele în viaţă şi stabilirea cu exactitate dacă acesta a cauzat sau nu decesul femeii. După ce a fost imobilizat de vecini, animalul „ucigaş” a fost împuşcat de un vânător.

Harnică, credincioasă, iubitoare de animale
Tanti Varvara, cum o numeau vecinii, era văduvă de aproape 20 de ani. Ea locuia singură pe strada Ion Neculce din Câmpulung Moldovenesc, zona Bodea, la mică distanţă de singura ei fiică şi de unul dintre nepoţi. Deşi avea 81 de ani, era încă în putere, creştea animale, avea patru vaci, mai multe păsări şi îşi purta singură de grijă. „De-a lungul timpului a mai hrănit în curtea sa şi câini mai mici, care nu aveau stăpân. Din dragoste faţă de animale, a decis, cu 7 ani în urmă, să-şi cumpere un câine, care să-i păzească casa şi să-i fie prieten de nădejde. Nu ştia ce rasă este şi cât de mare va creşte. În anii în care l-a hrănit şi îngrijit femeia, animalul a crescut de la 8, 9 kilograme, cât avea când l-a cumpărat, la aproape 45 de kilograme. Oricum, a fost o femeie foarte credincioasă, bună cu toată lumea, sunt şocată  de ce i s-a întâmplat”, ne-a povestit fiica bătrânei, Rodica Onofriciuc, în vârstă de 60 de ani.

Rău la foame
Vecinii femeii omorâte îşi amintesc că în ultimii ani patrupedul devenise din ce în ce mai agresiv. Lătra şi se zbătea mereu în lanţ, mai ales când simţea miros de mâncare, dar niciodată nu a muşcat pe nimeni.„Câinele era foarte rău la foame. Bătrâna îi dădea câte un litru de lapte, imediat ce mulgea vaca. Îi fierbea cir, îi dădea pâine, resturi de mâncare, dar, probabil, animalul nu se sătura. Era mai mare ca femeia. Dacă s-a dovedit că nu a fost turbat, înseamnă că de la foame o fi făcut aşa urât...”, ne-a spus un vecin al bătrânei.

Câinele nu era turbat
„Sunt stupefiat, nu am mai întâlnit aşa ceva. M-am gândit şi eu iniţial că poate i s-a făcut rău, dar nu putem spune ce s-a întâmplat. Cert este că a fost şi sfâşiată de câine, asta este evident şi nu pot explica reacţia animalului. Din ce am văzut, a fost prinsă de mână, de gât şi sfâşiată la cap. Era un câine de dimensiuni medii, dar robust, sănătos şi l-am găsit agresiv. Nu putem interveni din păcate în cazurile de câini agresivi altfel decât prin împuşcarea lor. În acest caz soluţia corectă era să tranchilizăm animalul şi să îl izolăm până la terminarea anchetei, ca să ştim ce a fost acolo şi de ce a reacţionat câinele astfel faţă de persoana care îl îngrijea, dacă animalul a provocat decesul sau nu. Nu dispunem însă de armă cu tranchilizante, deşi am făcut demersuri pentru a fi sprijiniţi de autorităţile locale pentru a o procura. Ce s-a întâmplat aici vor stabili anchetatorii”, a explicat medicul veterinar Radu Velisar. El a mai spus că s-a făcut şi examenul virusologic pentru rabie, pentru a vedea dacă animalul era turbat, şi s-a dovedit că nu era turbat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrână omorâtă de propriul câine.
 Vizualizări articol: 5165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Bătrână omorâtă de propriul câine3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este ora 5.incep stirile trimis de
(13 apr 2009, 12:16:04
ce caine needucat!

n-a invatat sa nu muste mana care il hraneste?

pe semne ca nu citea Monitorul!

A propos , a devenit de-a dreptul amuzant sa citesc ziarul asta , ba chiar e ..captivant de asemanator cu stirile de la ora 5!

1.1  RE: Este ora 5.incep stirile trimis de
(13 apr 2009, 13:59:29
Nu stiu de unde ai aparut mai MIgel, dar esti "captivant de asemanator " cu o ciudata care isi etala prostia aici pe site. Si, "a propos", vezi ca ziarul nu se termina cu prima stire... Acolo e de abia inceputul...
1.2  RE: Este ora 5.incep stirile trimis de
(13 apr 2009, 15:00:59
Mai Observator multumesc pt "ciudata" si pt "prostia" etalata. Doar atat poti?

Dar vad ca te-a enervat comentariul meu foarte tare. Crezi ca poti sa-ti exprimi parerea si intr-un mod inteligent sau tot ce poti sa faci este sa spui cuiva prost fara sa ai argumente ? Mesajul meu e ironic fara sa foloseasca cuvinte jignitoare , tu poti sa faci asta sau trebuie sa adopti atitudinea de gradi?

Hai acum...ia-ti ghiozdanelul si nu-ti uita pachetelul , copiii te asteapta !!
1.3  RE: Este ora 5.incep stirile trimis de
(13 apr 2009, 15:36:20
Migel, cu tot respectul pentru inteligenta ta, dar trebuie sa intelegi, chiar si tu, ca una este ironia, alta e prostia.
1.4  RE: Este ora 5.incep stirile trimis de
(13 apr 2009, 15:51:16
Dumneavoastra sunteti cea mai buna dovada ca ceea ce tocmai ati scris e adevarat ! Corect !!!!!!!

exista o mare diferenta intre ironie si prostie, prostia nu poate produce ironie, iar ironia nu se poate produce acolo unde e prostie !!!!!

mesajele d-voastra sunt foarte bine argumentate ,probabil...doar ca in "prostia" mea nu vad argumentele....si nici ironie !
1.5  RE: Este ora 5.incep stirile trimis de
(13 apr 2009, 16:24:21
Asa e, ai dreptate. Bravo!
1.6  RE: Este ora 5.incep stirile trimis de
(13 apr 2009, 16:40:08
Multumesc.

Scuzele sunt acceptate !
2.   Dupa fapta si rasplata trimis de
(13 apr 2009, 12:54:06
E penibil ca in Romania in secolul XXI animalele sunt tratate in bataie de joc. Aviz carcotasilor !!! Nu am pretentie sa iei cainele in pat cu tine, dar nici sa-ti bati joc de un biet animal. Cainele prin definitie este carnivor. Cum poti sa hranesti un caine de talie mare cu 1 litru de lapte pe zi ? Si tot aviz carcotasilor !!! Daca nu esti in stare sa ai grija de un caine nu ti-l lua. Sau ia-ti un caine dupa bugetul tau.
2.1  RE: Dupa fapta si rasplata trimis de
(13 apr 2009, 22:32:22
Sunt de aceeasi parere,un caine de talie mare,trebuie hranit corespunzator,cainele e carnivor,nu e OMNIVOR.Singura explicatie e ca era infometat pana la disperare.
3.   ... trimis de
(13 apr 2009, 14:29:38
Metis de ciobanesc mioritic, adica o corcitura intre un ciobanesc mioritic si...

Chiar si in acest caz, cainele nu ataca stapanul. Mai degraba moare de foame decat sa atace stapanul.

Singura explicatie ar fi ca respectivul animal era turbat.

Mai exista posibilitatea ca animalul sa fi fost chinuit (batut, infometat... etc), dar nici atunci nu omoara omul (doar musca).

3.1  RE: ... trimis de
(13 apr 2009, 14:31:07
Ar trebui refacute analizele cainelui la un laborator mai serios.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei