Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2009 - Anul XIV, nr. 85 (4071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bobulescu:Ar fi fost de preferat o discuţie înainte de cea mai mare rectificare negativă a educaţiei

Luni, 13 Aprilie 2009 (17:40:37)
Preşedintele Federaţiei "Alma Mater" Răzvan Bobulescu s-a arătat "total debusolat" de rectificarea bugetară a Ministerului Educaţiei făcută de Guvern şi i-a spus preşedintelui Traian Băsescu că ar fi preferat ca discuţia să aibă loc înainte de "cea mai mare rectificare negativă a educaţiei".

Liderul "Alma Mater" a declarat, la începutul întâlnirii de luni cu preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, că ar fi preferat ca această discuţie să aibă loc înainte de "cea mai mare rectificare negativă a educaţiei".

Bobulescu a spus că nu crede că se pune problema de creşteri salariale în educaţie.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, i-a mulţumit şefului statului pentru iniţiativa acestei întâlniri, pe care o consideră "de bun augur", arătând că sindicaliştii au mari speranţe în urma acestei discuţii.

Cornea a spus că cele patru federaţii vor să abordeze în cadrul întâlnirii de luni cele trei probleme majore din educaţie, respectiv pachetul de legi şi reforme în învăţământ, salarizarea cadrelor didactice şi descentralizarea administrativă.

Preşedintele Traian Băsescu discută, luni, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământ, la întâlnire fiind prezent şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

La începutul reuniunii, şeful statului le-a spus liderilor sindicali că este interesat să vadă unde se situează aceştia ca abordare în raport cu realităţile actuale.

"Mă interesează unde vă situaţi ca abordare în raport cu realităţile actuale şi cât de departe putem merge în procesul de reformare", le-a spus Băsescu sindicaliştilor, menţionând că se bucură de această discuţie, "pentru că datele sunt mult schimbate faţă de anul trecut".

Şeful statului le-a mai spus reperezentanţilor sindicatelor din învăţământ că discuţia va dura maxim o oră.

La întâlnire participă liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei "Spiru Haret", Federaţiei "Alma Mater" şi ai Federaţiei Educaţiei Naţionale. De asemenea, la discuţii este prezent consilierul prezidenţial pe probleme de educaţie, Cristian Preda.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bobulescu:Ar fi fost de preferat o discuţie înainte de cea mai mare rectificare negativă a educaţiei.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bobulescu:Ar fi fost de preferat o discuţie înainte de cea mai mare rectificare negativă a educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei