Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2009 - Anul XIV, nr. 85 (4071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Semne de întrebare

Poliţia de Frontieră renunţă, „prin vot”, la un teren de 400.000 de euro, în Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava şi Primăria Rădăuţi sunt pe punctul de a face afacerea anului. Un teren cu o suprafaţă de 1,6 hectare este aproape de a fi cedat cu titlu gratuit către Primăria condusă de Aurel Olărean. Terenul se află chiar în centrul municipiului Rădăuţi, iar valoarea sa de piaţă este de circa 400.000 de euro.

 

De la locuinţe sociale, la hipermarket

Terenul cerut de Primăria Rădăuţi printr-o adresă oficială semnată de primarul Aurel Olărean se află în zona fostelor sere ale gospodăriei Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava şi are toate facilităţile, respectiv canalizare, acces la reţelele electrice şi ieşire la şosea. În motivarea cererii, reprezentanţii Primăriei au arătat că intenţionează să construiască acolo locuinţe sociale. Surse locale spun însă că de fapt acolo ar urma să apară un hiperpermarket, ceea ce face ca valoarea terenului să crească de câteva ori. Şeful IJPF Suceava, comisarul şef Gheorghe Robu, a recunoscut că discuţiile pentru cedarea terenului sunt avansate, dar şi faptul că odată atribuit Primăriei Rădăuţi nimeni nu va mai putea verifica care va fi destinaţia ulterioară.

 „Iniţial, am dorit să construim locuinţe pentru cadrele noastre, numai că din cauza actualei crize financiare, programul nu a mai putut fi susţinut. Am observat că salariaţii au reticenţe în a ceda acest teren către Primărie, dar o decizie finală vom lua săptămâna aceasta, pentru că suntem obligaţi să dăm un răspuns în termen de 30 de zile”, a explicat comisarul şef Robu.

 

Votul „poliţiştilor acţionari”

Şi pentru a se acoperi în faţa nemulţumirilor angajaţilor, conducerea IJPF Suceava i-a adunat săptămâna trecută pe şefii de birouri şi servicii pentru a le cere un punct de vedere.

Mai mult, oamenii au fost puşi să voteze de parca IJPF Suceava ar fi vreo societate comercială, iar salariaţii acţionari.

Singurii a căror punct de vedere va conta în final sunt şefii instituţiei, mai ales că Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră le-a transmis scris că terenul le aparţine şi pot decide fără oprelişti dacă îl vor transfera cu titlu gratuit la Primăria Rădăuţi.

Prima rundă a tatonărilor cu angajaţii IJPF Suceava a fost tranşată în favoarea celor „pro” înstrăinare, votul final fiind de 12 la 9.

„Nu înţeleg de ce atâta încrâncenare, mai ales că cedarea unei alte suprafeţe de teren pentru construcţia centrului de refugiaţi s-a făcut fără probleme. Vom consulta şi sindicatele, iar până la mijlocul acestei luni vom lua şi o decizie finală”, a completat comisarul şef Gheorghe Robu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia de Frontieră renunţă, „prin vot”, la un teren de 400.000 de euro, în Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Poliţia de Frontieră renunţă, „prin vot”, la un teren de 400.000 de euro, în Rădăuţi2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "HIPERPER"jurnalist trimis de
(13 apr 2009, 12:31:22
articolul d-voastra e prost scris ca de obicei...parca ati fi vrut sa dati in "vileag" o afacere murdara dar v-a impiedicat ceva(oare ce?) sa fiti mai incisiv!(admitand ipoteza ,nitelus cam absurda de altfel,ca ati fi in stare sa manifestati o astfel de atitudine)

Articolul d-voastra pare scris pe bucati, parca a fost scris de mai multe persoane adunate in jurul mesei.Simt ca n-ati dat in articol tot ce se putea....articolul spune mai nimic concret, e putin precaut..va aud pixul tremurand..spre final insa v-ati linistit.nu e minunat ??
2.   MARE INTELEPT , MARE OM ! trimis de
(13 apr 2009, 16:45:59
Ce intelept din partea dumneavoastra sa nu raspundeti la comentariile in legatura cu articolele d-voastra , mai ales cand iti cunosti limitele si constientizezi ca nu ai putea face fata !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei