Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2009 - Anul XIV, nr. 69 (4055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vasile Puşcaş: Guvernul român nu trebuie să prezinte scuze pentru delicte comise de români în Italia

Miercuri, 25 Martie 2009 (13:57:29)
Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Vasile Puşcaş, a declarat miercuri, că nu este responsabilitatea Guvernului român să prezinte scuze pentru infracţiunile comise de români în Italia, subliniind că autorităţile trebuie să îşi facă datoria, respectând principiile statului de drept.

Vasile Puşcaş s-a întâlnit miercuri, la Bucureşti, cu ministrul italian pentru Politici Europene, Andrea Ronchi. La finalul întrevederii, Vasile Puşcaş a fost întrebat de jurnalişti italieni dacă nu ar fi oportun ca Guvernul român să prezinte scuze adolescentei italience violate în februarie în Parcul Caffarella din Roma.

"Nu este o problemă politică, ci judiciară", a răspuns Vasile Puşcaş, citat de site-ul Unione.sarda.it. "Pot spune că din partea Guvernului român există solidaritate cu toate victimele episoadelor de violenţă comise în România, Franţa, Spania şi Italia. Nu se pune problema responsabilităţii guvernelor, ci autorităţile trebuie să îşi facă datoria", respectând principiile statului de drept, a explicat Vasile Puşcaş.

Cetăţenii italieni şi autorităţile italiene "trebuie să facă distincţie între prezumţia de nevinovăţie şi dimensiunea morală şi trebuie să le demonstreze celorlalţi cetăţeni europeni că este vorba de aplicarea principiilor şi regulilor care stau la baza statului de drept", adaugă Vasile Puşcaş.

"Când toate ţările europene vor demonstra că statul de drept funcţionează, atunci toate cazurile particulare vor avea soluţii şi orice interpretare generalizată nu va putea fi susţinută de fapte", a încheiat Vasile Puşcaş.

Ministrul italian pentru Politici Europene, Andrea Ronchi, efectuează miercuri o vizită la Bucureşti. Înaintea întâlnirii cu oficiali români, Ronchi a declarat că Italia aşteaptă o cooperare "practică" din partea României privind combaterea infracţiunilor comise de români, cerând închisoare pe viaţă pentru autorii violurilor şi ispăşirea pedepselor în România.

O adolescentă italiancă a fost violată pe 14 februarie în Parcul Caffarella din Roma. Doi români au fost arestaţi iniţial în acest caz, Alexandru Loyos Isztoika (19 ani) şi Karol Racz (36 de ani). Cazul a stârnit o nouă polemică la Roma în legătură cu infracţiunile comise de imigranţi, mai ales de români, însă testele ADN nu au confirmat că cei doi români ar fi autorii violului. Săptămâna trecută, autorităţile italiene au arestat încă doi români în acest caz - Alexandru Jean Ionuţ (18 ani) şi Gavrilă Oltean (27 de ani). Unul dintre românii arestaţi iniţial, Karol Racz, a fost eliberat marţi, în timp ce presupusul lui complice rămâne în detenţie sub acuzaţia de calomnie la adresa poliţiştilor români trimişi la Roma, pe care i-a acuzat că l-au forţat să îşi recunoască vina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Puşcaş: Guvernul român nu trebuie să prezinte scuze pentru delicte comise de români în Italia.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vasile Puşcaş: Guvernul român nu trebuie să prezinte scuze pentru delicte comise de români în Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei