Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2009 - Anul XIV, nr. 69 (4055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Luna mai, momentul cel mai bun pentru leu, pentru că intră 5 miliarde de euro din împrumut

Miercuri, 25 Martie 2009 (13:56:31)
Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, miercuri, că luna mai va fi cel mai bun moment pentru moneda naţională, având în vedere că în rezerva BNR va intra o primă tranşă de 5 miliarde de euro din împrumutul extern.

Preşedintele Traian Băsescu declarat că deja nu mai este un secret faptul că este vorba de 20 de miliarde de euro, 13 miliarde urmând să intre în rezerva BNR, o primă tranşă de 5 miliarde urmând să intre în luna mai.

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat că luna mai va fi, din această cauză, momentul cel mai bun pentru leu, care se va întări tocmai din cauza intrării în rezerva BNR a tranşei de 5 miliarde de euro.

Băsescu a ţinut să sublinieze că aceasta este aprecierea sa.

Preşedintele a spus că în prezent BNR are o rezervă de 26-27 miliarde de euro, dintre care 12 miliarde sunt banii băncilor comerciale. Băsescu a declarat că economia românească are nevoie de aceşti bani ai băncilor comerciale, iar BNR va putea să-i elibereze către băncile comerciale în momentul în care va primi suma alocată din împrumut, iar băncile comerciale la rândul lor vor putea credita economia, ceea ce va întări leul şi va contribui la rezolvarea problemei legată de dobânzi.

El a făcut aceste declaraţii la o conferinţă pe tema situaţiei din agricultură. El a ţinut să reitereze faptul că România apelează la creditul extern ca o măsură de siguranţă în perspectiva efectelor crizei economice.

România a convenit asupra unui acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

FMI a anunţat, miercuri dimineaţă, că delegaţia care a negociat cu oficialii de la Bucureşti a convenit asupra un acord stand-by pe doi ani cu autorităţile din România pentru un împrumut de 12,95 miliarde de euro, parte a unui pachet de sprijin financiar multilateral.

Programul de ajutor extern urmează să fie discutat de Consiliul Executiv al FMI de la Washington în următoarele săptămâni, iar prima tranşă a finanţării, de cinci miliarde euro, va fi disponibilă imediat după aprobare.

FMI va pune la dispoziţia Guvernului fonduri de 12,95 miliarde euro, Uniunea Europeană urmând să contribuie cu cinci miliarde euro după un aviz favorabil din partea Comisiei Europene şi Consiliului European. Banca Mondială va pune la dispoziţia României un miliard de euro, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), alături de alte instituţii financiare internaţionale, va acorda un miliard de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Luna mai, momentul cel mai bun pentru leu, pentru că intră 5 miliarde de euro din împrumut.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Luna mai, momentul cel mai bun pentru leu, pentru că intră 5 miliarde de euro din împrumut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei