Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2009 - Anul XIV, nr. 69 (4055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acordul cu FMI este de 12,95 mld.euro, isr pachetul total de 19,95 mld.euro

Miercuri, 25 Martie 2009 (13:55:52)

România a convenit asupra unui acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

FMI a anunţat, miercuri dimineaţă, că delegaţia care a negociat cu oficialii de la Bucureşti a convenit asupra un acord stand-by pe doi ani cu autorităţile din România pentru un împrumut de 12,95 miliarde de euro, parte a unui pachet de sprijin financiar multilateral.

Surse prezente la discuţii au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX autorităţile române au convenit cu reprezentanţii FMI ca valoarea împrumutului din acordul stand-by să fie de 12,95 miliarde euro, pentru a evita 13, număr considerat cu ghinion.

Programul de ajutor extern urmează să fie discutat de Consiliul Executiv al FMI de la Washington în următoarele săptămâni, iar prima tranşă a finanţării, de cinci miliarde euro, va fi disponibilă imediat după aprobare.

FMI va pune la dispoziţia Guvernului fonduri de 12,95 miliarde euro, Uniunea Europeană urmând să contribuie cu cinci miliarde euro după un aviz favorabil din partea Comisiei Europene şi Consiliului European. Banca Mondială va pune la dispoziţia României un miliard de euro, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), alături de alte instituţii financiare internaţionale, va acorda un miliard de euro.

"O delegaţie a FMI şi autorităţile române au ajuns astăzi la un acord, care trebuie discutat de managementul FMI şi de Consiliul Executiv, asupra unui program economic susţinut printr-un împrumut de 12,95 miliarde euro printr-un acord stand-by pe doi ani. Consiliul Executiv se va reuni şi va discuta programul în următoarele săptămâni. România va putea trage cinci miliarde euro după aprobarea Consiliului", a declarat, în comunicat, directorul executiv al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Potrivit comunicatului, obiectivul programului este de a ameliora efectele căderii puternice a fluxurilro de capital privat către România şi de a implementa, totodată, măsurile de politică economică necesare pentru reducerea dezechilibrelor fiscale şi consolidarea sistemului financiar.

"Măsurile de bază cuprinse în program au rolul de a consolida politica fiscală, de a reduce necesarul de finanţare al guvernului şi de a îmbunătăţi sustenabiltiatea fiscală, pregătind România pentru o eveontuală intrare în zona euro", se arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acordul cu FMI este de 12,95 mld.euro, isr pachetul total de 19,95 mld.euro.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acordul cu FMI este de 12,95 mld.euro, isr pachetul total de 19,95 mld.euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei