Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2009 - Anul XIV, nr. 69 (4055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Inaugurare

„City Gallery”, un vis împlinit pe care artiştii îl merită din plin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cea mai arzătoare dorinţă a artiştilor plastici suceveni s-a împlinit.

Începând cu această săptămână, breasla artistică suceveană dispune de un spaţiu de expunere de 230 mp, în incinta centrului comercial „Shopping City Suceava”.

 

O lucrare murală decorativă de mari dimensiuni, 150 de lucrări şi 30 de artişti expozanţi

„City Gallery”, proiect care s-a configurat ca urmare a colaborării conducerii centrului comercial cu Filiala Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici, a fost inaugurată în prima zi a acestei săptămâni, prezentând pe simeze o expoziţie care reuneşte cca. 150 de lucrări (pictură, grafică, tapiserie) aparţinând unui număr de 30 de artişti plastici profesionişti.

Galeria, care se remarcă încă de la intrare printr-o lucrare murală decorativă de mari dimensiuni (4 x 5 m), realizată în timp record (numai două zile), cu culori acrilice, de artistele plastice Camelia Rusu-Sadovei şi Lucia Puşcaşu, oferă condiţii optime de expunere şi de vizionare.

 

Cea mai mare galerie de artă a municipiului

Panglica inaugurală a fost tăiată în tandem de directorul centrului comercial, Mircea Petrariu, şi preşedintele UAP - Filiala Suceava, artista plastică Lucia Puşcaşu, ca semn al împlinirii unui proiect comun şi al instituirii unei bune colaborări care, cu siguranţă, va continua.

La festivitatea de deschidere au participat, alături de artiştii plastici expozanţi, un număr mare de iubitori de artă, de susţinători, de prieteni, dar şi de clienţi ai marelui centru comercial, care, de acum înainte, vor avea posibilitatea să vizioneze toate expoziţiile găzduite de cea mai mare galerie de artă a municipiului.

 

„Numai fiind împreună vom putea face ceva pentru Bucovina!”

Aşa cum a spus Mircea Petrariu, „prin deschiderea acestei galerii, \'Shopping City Suceava\' doreşte să întoarcă o parte din beneficiul comercial către cultură, către spiritualitate”.

„Trebuie să ne stimăm şi să ne preţuim valorile - a subliniat el -  iar prin această galerie, care este acum un vis împlinit pe care artiştii îl merită din plin, vrem să le aducem în faţa oamenilor”.

Cu mulţumirea şi bucuria împlinirii, Lucia Puşcaşu a accentuat asupra importanţei acestei colaborări, dar şi a necesităţii coeziunii breslei artistice sucevene.

„Numai fiind împreună - a încheiat ea - vom putea face ceva pentru Bucovina!”.

*

„City Gallery” are deja un program de perspectivă, după această expoziţie inaugurală, care va putea fi vizitată până pe data de 5 aprilie a.c., fiind anunţată, pentru perioada pascală, o expoziţie de icoane şi ouă încondeiate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „City Gallery”, un vis împlinit pe care artiştii îl merită din plin.
 Vizualizări articol: 2246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 8 voturi
„City Gallery”, un vis împlinit pe care artiştii îl merită din plin4.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei