Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2009 - Anul XIV, nr. 69 (4055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Taxa pe pământurile nelucrate, soluţie după ce în 2008 3,5 milioane hectare nu s-au lucrat

Miercuri, 25 Martie 2009 (16:38:11)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că în 2008 au rămas nelucrate în România 3,5 milioane de hectare de teren şi că una din soluţiile pentru evitarea unor astfel de situaţii ar putea fi aplicarea unei taxe pentru pământurile nelucrate.

El a participat la o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor din domeniul agricol. În cadrul discuţiei şeful statului a menţionat unele dintre problemele cu care se confruntă în prezent agricultura din România.

Băsescu a spus că în prezent există 1,2 milioane de fermieri. "E bine? E rău?" s-a întrebat Băsescu.

Preşedintele a spus de asemenea că anul trecut au rămas nelucrate 3,5 milioane de hectare de teren. Băsescu a adăugat că o posibilă soluţie ar fi instituirea unei taxe care să îi determine pe producători să nu lase pământuri nelucrate. Şeful statului a spus că această penalizare poate îmbrăca chiar şi forme materiale cum ar fi anumite cantităţi de grâu pe care agricultorii să fie obligaţi să le pună la dispoziţie în cazul în care lasă pământul nelucrat.

De asemenea, şeful statului a semnalat că în prezent România importă 70% din alimentele care sunt consumate în ţară. Preşedintele a spus că a fost surprins pe de altă parte de faptul că a aflat recent că România a atins "pragul maxim de subvenţii anul acesta". El a relatat că în urma unei discuţii pe care a avut-o anul trecut la Azomureş a avansat ideea ca Guvernul să subvenţioneze campania agricolă din acest an cu îngrăşăminte.

Băsescu a spus că răspunsul pe care l-a primit la această iniţiativă a fost că România a atins pragul maxim de subvenţii anul acesta. "Este ultimul răspuns la care mă aştept (...) probabil pentru că nu eram bine informat. Acordarea de subvenţii prin îngrăşăminte nu este legală", a spus şeful statului.

Producătorii agricoli prezenţi s-au plâns de nivelul foarte scăzut al subvenţiilor pe care le primesc de la stat şi au menţionat că statele vecine din Uniunea Europeană primesc subvenţii mult mai mari. Băsescu a răspuns că în statele din Uniunea Europeană impozitul pe terenuri este mult mai mare decât în România, iar Comisia Europeană a acordat această înlesnire României, de a practica impozite mici pe terenuri în schimbul practicării de către statul român a subvenţiilor mici în agricultură.

Băsescu a spus că subvenţiile pentru agricultură vor creşte în România în momentul în care nivelul taxelor şi impozitelor pe terenurile agricole se va alinia cu cel practicat în statele UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Taxa pe pământurile nelucrate, soluţie după ce în 2008 3,5 milioane hectare nu s-au lucrat.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Taxa pe pământurile nelucrate, soluţie după ce în 2008 3,5 milioane hectare nu s-au lucrat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei