Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2009 - Anul XIV, nr. 69 (4055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosare penale

Braconieri de cantităţi mari de peşte, amendaţi cu câteva zeci de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Braconierii care îşi întind plasele şi ecranele pe râurile din judeţ, prinzând cantităţi semnificative de peşte, îşi continuă afacerile fără prea mare frică de lege, dosarele penale întocmite pe numele lor în ultimii ani finalizându-se cu sancţiuni administrative de câteva zeci de lei, până la maximum o sută de lei.

Din statisticile Jandarmeriei Suceava reiese că braconierii din judeţ nu sunt foarte puţini, numai de la începutul anului oamenii legii întocmind 21 de dosare penale, pentru braconaj piscicol. Folosindu-se de plase din fir monofilament, de ecrane ori de crâsnici, braconierii au fost prinşi pe malurile unor ape, unii în timp ce-şi ridicau plasele cu peşte, alţii în timp ce le dispuneau pe apă.

În unele cazuri, indivizii au fost prinşi braconând cu un număr mare de plase, de lungimi mari. De exemplu, pe 2 martie a.c., jandarmii au prins doi indivizi din satul Măneuţi, comuna Frătăuţii Vechi, Dumitru C., de 55 de ani, şi Adrian Vasile C., de 34 de ani, care aveau întinse peste râul Suceava, în apropiere de Rădăuţi, patru plase din fir monofilament cu lungimi cuprinse între 19 şi 48 de metri.

„Când au fost surprinşi de oamenii noştri, cei doi aveau în plase o cantitate de şase kilograme de peşte. Ambii s-au ales cu dosare penale în baza OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, la articolul care pedepseşte deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a plaselor monofilament”, a precizat căpitanul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.

În aceeaşi zi, tot pe râul Suceava, jandarmii au mai prins un tânăr de 18 ani, din acelaşi sat, care bracona cu şapte plase confecţionate din fir monofilament, cu dimensiuni cuprinse între 11 şi 21 de metri, şi cu un ecran.

 

Amenzile pentru braconaj, mai mici decât cele pentru pescuit fără permis

În ultima perioadă, cele mai multe acte de braconaj constatate de Jandarmerie s-au produs în zonele Rădăuţi, Liteni, Suceava şi Gura Humorului.

Interesant este că, dacă un dosar penal pentru braconaj se finalizează cu amenzi modice, pescuitul simplu, cu undiţa, dar fără permis legal, se sancţionează pe loc cu o amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei.

În cadrul acţiunilor din acest an ale Jandarmeriei, multe efectuate în cooperare cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Suceava, au fost aplicate şase amenzi pentru pescuit fără permis.

Conform legii, perioada de prohibiţie pentru pescuit, în apele maritime interioare şi în apele continentale, se instaurează în perioada 13 aprilie – 11 iunie, intervalul fiind diferit în cazul apelor care constituie frontieră de stat, unde măsura prohibiţiei este valabilă numai în perioada 15 aprilie – 29 mai.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Braconieri de cantităţi mari de peşte, amendaţi cu câteva zeci de lei .
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Braconieri de cantităţi mari de peşte, amendaţi cu câteva zeci de lei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asat-i matematica, nu ne iarta! trimis de
(25 mar 2009, 15:18:45
Decat sa dea in cam mai bine sa prinda peste!
2.   Scuze, era cap nu cam trimis de
(25 mar 2009, 15:19:51
cap in loc de cam
3.   Amenzi trimis de
(25 mar 2009, 19:07:06
una din cele 6 amenzi a fost administrata unui amarit de cetatean care are un brat amputat.asta da oerativitate si vigilenta din partea jandarmilor.felicitari domnilor!!!

omul ala era un mare braconier.sunt curios de unde a facut saracul om rost de bani pt.amenda ca de munca sigur nu e bun

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei