Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mar 2009 - Anul XIV, nr. 67 (4053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scrisoarea de intenţie va fi finalizată după discuţia de joi a FMI cu băncile-mamă, de la Viena

Luni, 23 Martie 2009 (16:26:18)
Scrisoarea de intenţie pentru împrumutul României de la FMI şi CE va fi finalizată după discuţia pe care misiunea Fondului o va avea, joi, la Viena, cu preşedinţii grupurilor-mamă ale celor mai importante bănci din ţară, tot atunci urmând să fie stabilite şi ultimele detalii ale documentului.

"Sunt anumite condiţionalităţi care decurg din angajamentele pe care băncile-mamă ale celor mai mari bănci din România le vor lua în următoarele zile", au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Autorităţile române negociază în prezent cu FMI asupra problemelor de fiscalitate şi buget, unde nu s-a ajuns încă la un compromis, şi politicii sociale, au arătat sursele citate.

Delegaţia FMI aflată la Bucureşti pentru negocierea pachetului financiar destinat României se va întâlni joi, 26 martie, la Viena, cu preşedinţii grupurilor-mamă ale primelor 10 bănci străine din România, pentru a obţine un acord că vor continua să susţină piaţa locală, au declarat, săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX, surse bancare.

Întâlnirea va avea loc la o zi după încheierea misiunii instituţiei financiare în România.

"Fondul se va întâlni cu preşedinţii Erste Group, Volksbank, Raiffeisen International, Societe Generale, UniCredit, EFG Eurobank, National Bank of Greece, Alpha Bank, Piraeus şi încă una, pentru a vedea ce vor să facă în România şi obţine un angajament că vor susţine în continuare băncile de pe piaţa locală", au arătat sursele citate.

Preşedinţii principalelor bănci cu capital străin din România au avut, vineri, o întâlnire la Banca Naţională a României cu delegaţia FMI şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice.

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, luni, la Viena, împreună cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, pentru a discuta cu omologul său, Heinz Fischer, şi reprezentanţi ai mediului de afaceri austriac.

La sfârşitul discuţiei cu Traian Băsescu, preşedintele austriac a declarat, luni că liniile de creditare pentru băncile austriece din România "vor rămâne în continuare", dar că " există probleme care trebuie discutate".

Băsescu a afirmat în luna februarie că băncile-mamă care au acţionariatul majoritar la bănci din România au obligaţia să continue să asigure necesarul de resurse pentru finanţarea activităţilor economice de pe piaţa românească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scrisoarea de intenţie va fi finalizată după discuţia de joi a FMI cu băncile-mamă, de la Viena.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scrisoarea de intenţie va fi finalizată după discuţia de joi a FMI cu băncile-mamă, de la Viena0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei