Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mar 2009 - Anul XIV, nr. 67 (4053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Expoziţie canină

Cel mai frumos ciobănesc caucazian din ţară, în curtea unui sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dolar de Văleni, alintat Ursu, este cel mai frumos câine caucazian rusesc din ţară, şi aparţine unui sucevean din Mălini. Este vorba despre Vasile Puiu Sandu, proprietarul patrupedului. Ursu este un exemplar deosebit, care a obţinut numeroase distincţii, medalii şi premii la concursurile naţionale sau regionale de profil.

Ultima distincţie şi cea mai importantă a fost câştigată acum două zile, când Ursu, însoţit de stăpânul său, a participat la Expoziţia naţională de club a ciobăneştilor ruseşti „Tchiorny Terrier”, eveniment care s-a desfăşurat la Bran.

Peste 100 de caucazieni ruseşti din toată ţara au intrat în competiţie, un concurs de frumuseţe exigent, în care patrupedelor le-a fost analizată atent ţinuta, dantura, alura, mersul, alergatul, trapul, poziţia, şi multe alte elemente care ţin de frumuseţea unui câine caucazian rusesc.

Ursu s-a dovedit a fi cel mai frumos exemplar, iar prestaţia sa în concurs a fost impecabilă.

Arbitrajul competiţiei a fost asigurat de Galina Kirkitskaya, preşedintele Clubului de Ciobăneşti Caucazieni din Rusia, arbitru care i-a oferit lui Ursu calificativul Excelent I, cel mai mare calificativ, precum şi titlul naţional C.A.C (certificat de aptitudini pentru campioni).

 

Ursu este antrenat de un copil de şapte ani

În cadrul aceleiaşi competiţii, Ursu a mai primit şi medalia C.A.C, cu panglică tricoloră.

Vasile Puiu Sandu, stăpânul lui Ursu, a spus că patrupedul său a mai obţinut până acum patru calificative Excelent II, însă distincţia de la Bran este cea mai mare.

În perioada imediat următoare, Ursu se pregăteşte de încă două competiţii, care vor avea loc la Iaşi şi la Suceava.

Ursu este un caucazian rusesc de aproape doi ani, iar de la vârsta de trei luni este crescut şi dresat de familia Sandu. „Băiatul meu, Vasilică Sandu, care are şapte ani, se ocupă în mod special de Ursu”, a spus Vasile Sandu, proprietarul lui Ursu. În curtea familiei Sandu din Mălini mai trăiesc alţi doi caucazieni ruseşti, Beti şi Oxi, pe care Vasile Sandu nu i-a putut lua însă la competiţia de la Bran, din motive ce ţin de transportul a trei câini, pe o distanţă relativ mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai frumos ciobănesc caucazian din ţară, în curtea unui sucevean.
 Vizualizări articol: 1826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 16 voturi
Cel mai frumos ciobănesc caucazian din ţară, în curtea unui sucevean4.5516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Honda trimis de
(23 mar 2009, 11:49:10
in locul reclamei la honda, ar fi trebuit sa inserati o fotografie a Ursului, sa-l admiram si noi, ca doar despre el era vorba...
2.   Ai dreptate trimis de
(23 mar 2009, 15:33:01
ai dreptate CRITICUL pt k doar dak citim nu ne putem da seama cat de frumos era
2.1  RE: Ai dreptate trimis de
(23 mar 2009, 16:00:05
sunt de acord cu cei ce au comentat inaintea mea...de fapt de asta am si deschis link-ul cu articolul asta....eram curios sa vad catelu'
3.   Unde e dovada? trimis de
(23 mar 2009, 17:51:10
Dati fratilor o foto cu cainele asta. vai ce frumos e, dar nu ne putem lamuri cu ochii nostri. bine ca dati poze cu iordachel, ca tare ne era dor de ealaughing)
4.   Cel mai frumos caucazian din tara????? trimis de
(24 mar 2009, 00:09:13
Oana, te rog mai documenteaza-te.... Expozitia de la Bran a fost castigata la rasa caucazian de cineva de la Craiova, cu un mascul Boris.... exista si un site oficial de unde poti afla toti castigatorii...
5.   Cel mai frumos caucazian din tara???? trimis de
(24 mar 2009, 00:16:04
Daca un caine castiga un CAC, nu este obligatoriu cel mai frumos din tara.... pentru ca peste 1 saptamana urmeaza altul la Medias...daca acolo castiga alt caucazian, Ursu nu va mai fi cel mai frumos din tara? Ideea e ca nici macr nu a castigat... Am pus articolul tau pe site-ul oficial al rasei... ca sa vada si ei ca CEL MAI FRUMOS CACAZIAN DIN TARA E IN CURTEA UNUI SUCEVEAN!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei