Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mar 2009 - Anul XIV, nr. 67 (4053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Nu o lege va interzice meditaţiile, ci sistemul de pregătire "After school"

Luni, 23 Martie 2009 (17:23:02)
Ministrul Educaţiei apreciază că dezvoltarea sistemului "After school" în care profesorii să fie cooptaţi de bunăvoie şi remuneraţi suplimentar ar putea duce la desfiinţarea meditaţiilor, nu o lege care să interzică pregătirea în particular cu anumite cadre didactice.

"Cred că nu am fost bine înţeleasă de către anumite medii. Nu am vorbit despre o lege care să interzică meditaţiile, ci despre un sistem nou în care să îi putem coopta pe profesori. Şi mă refer la sistemul «Şcoala după şcoală», unde profesorii, contra cost, i-ar putea pregăti pe copii", a declarat agenţiei MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Demnitarul s-a arătat contrariat mai ales de modul în care anumiţi profesori îi obligă pe elevii din clasele unde predau să facă meditaţii.

"Acest lucru mi se pare strigător la cer. Dacă un anumit părinte vrea el să îşi pregătescă copilul cu un anumit profesor şi îl caută în acest sens, este una. Este o practică ce poate fi regăsită şi în alte sisteme de educaţie europene. Dar acest lucru se întâmplă cu copiii care vor să se pregătescă cu profesorii de vârf din anumite domenii pentru formarea într-un anumit domeniu. Dar ca să îl obligi pe elev să facă meditaţii cu tine în loc să îţi concetrezi energiile pentru a preda cât mai bine la clasă, mi se pare dezonorant", a mai spus demnitarul.

Andronescu a spus că mulţi primari i-au promis susţinere în proiectul "After school" şi că rămâne să fie identificate modalitatea de plată şi spaţiile unde ar putea fi organizate spaţiile pentru noul sistem.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, la începutul lunii martie, că intenţionează să înlocuiască, din toamnă, programul "Cornul şi laptele" cu un program nou, "After-school", care presupune o masă caldă şi lecţii sub supravegherea profesorilor şi care va fi implementat întâi la şcolile care au spaţiu.

"Intenţionăm să-i ţinem mai mult pe elevi în şcoală în programul «After-school». Acum facem o evaluare şi încercăm să vedem în şcolile care au spaţiu cum putem să transformăm proiectul «Cornul şi laptele» în programul «After-school». Să fie contribuţia Guvernului partea aceasta care vine din proiectul «Cornul şi laptele» şi părinţii să aibă o contribuţie mai mică, în aşa fel încât copiii să primească o masă caldă la prânz", a spus, în 3 martie, Ecaterina Andronescu, la Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Nu o lege va interzice meditaţiile, ci sistemul de pregătire \"After school\".
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Nu o lege va interzice meditaţiile, ci sistemul de pregătire \"After school\"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei