Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mar 2009 - Anul XIV, nr. 67 (4053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premii consistente

Implicarea cetăţenilor, cheia pentru câştigarea concursului „Toţi pentru curăţenia oraşului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Premiile puse la bătaie de Primăria Suceava pentru asociaţiile de proprietari care se implică cel mai mult în campania de curăţenie de primăvară vor putea fi câştigate în primul rând de cei care îşi vor mobiliza cel mai bine locatarii să participe la acţiunile de curăţenie.

Conform criteriilor de departajare pentru concursul „Toţi pentru curăţenia oraşului”, un punctaj foarte bun (trei puncte) poate fi obţinut doar de asociaţiile care reuşesc să îşi mobilizeze toţi locatarii, sau măcar două treimi din numărul total al celor care deţin apartamente în cadrul unei asociaţii (două puncte). De asemenea, puncte importante pot fi obţinute prin implicarea celor de la asociaţie în programul de curăţenie, de la preşedinte, administrator şi casier, până la femeile de serviciu. La asociaţiile unde doar o treime din personalul asociaţiei sau a locatarilor participă la curăţenie, se acordă doar câte un punct, la două treimi – două puncte, iar abia la participare 100% se acordă trei puncte.

Alte criterii de departajare se referă la amenajarea şi salubrizarea spaţiilor verzi din jurul blocurilor, pe trei categorii distincte – 1) gazon; 2) sol semănat cu iarbă, flori sau arbori; 3) gard viu. În funcţie de suprafeţele plantate şi curăţate se acordă de la 0 la 3 puncte pentru fiecare din categorii.

Un alt capitol important e cel referitor la amenajarea şi salubrizarea zonelor cu parcări, garaje şi locuri de joacă pentru copii, pentru fiecare din cele trei categorii putând fi acordat un punctaj maxim de trei puncte.

Amenajarea şi salubrizarea zonelor de intrare în blocuri poate aduce asociaţiilor încă trei puncte (maxim), astfel încât, cel mai mare scor obţinut de o asociaţie poate fi de 27 de puncte.

 

Premii de 200 de milioane lei vechi

Asociaţia de proprietari care se va clasa pe primul loc va primi din partea Primăriei Suceava suma de 100 de milioane lei vechi, cea care se va clasa pe locul II – 50 de milioane, iar cea de pe locul III – 30 de milioane, urmând să fie acordată şi o menţiune de 20 de milioane lei vechi. Valoarea totală a premiilor acordate este de 200 de milioane lei vechi, bani a căror destinaţie principală este co-participarea în programul de reabilitare termică a blocurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Implicarea cetăţenilor, cheia pentru câştigarea concursului „Toţi pentru curăţenia oraşului”.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Implicarea cetăţenilor, cheia pentru câştigarea concursului „Toţi pentru curăţenia oraşului”2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   - trimis de
(23 mar 2009, 14:17:05
Repet, cu riscul de a-l supara pe domnul ICS_SI_ZERO: de ce nu face curatenie in oras firma care este platita pentru treaba asta? Si ca sa-ti raspund si tie, d-le x&0 nu cred ca fac mizerie nici 2% din cat platesc impozit, iar in fata blocului nu o sa ies sa fac curat pentru ca nu stau la bloc, si nici daca as sta la bloc nu as face-o, pentru ca nu este proprietatea mea, ok? In clipa in care tu, ca cetatean, iesi si faci curat in locul firmei de salubritate, ar trebui sa ceri plata care ti se cuvine iar firmei de salubritate sa i se impute faptul ca nu si-a facut datoria, Una e sa fii un cetatean civilizat si sa arunci gunoiul acolo unde trebuie si alta e sa fii fraier si sa muncesti acolo unde altul este platit sa o faca.
1.1  RE: - trimis de
(23 mar 2009, 15:06:59
te inseli prietene, toata campania asta nu face decat sa atraga atentia ca noi cetatenii suntem vinovati de toata mizeria produsa. daca tu nu faci mizerie inseamna ca esti cetateanul model, desi nu te cred. apoi daca tu crezi ca unu e fraier ca face curat dupa altul iar te inseli, tu nu faci decat sa promovezi aruncatul pe jos ca oricum este firma care face curat. pe timpul raposatului nu era mizeria de astazi, datorita educatiei cetateanului plus amenzile care le luai, atunci mai mult se spalau strazile. Nimic nu iti da dreptul sa faci mizerie doar pentru simplul fapt ca platesti impozite, in orice stat se platesc impozite, nu este deloc corect sa te gandesti ca daca tu arunci ceva pe jos vine in urma ta cineva si face curat. cu cat va fi mai curat cu atat mai mult cei de la primarie se vor orienta spre infrumusetarea orasului,dar fara aportul nostru niciodata nu va fi posibil. Te intreb si raspunde-mi sincer, de cate ori ai vazut pe cineva facand mizerie? de cate ori ai luat masuri?
1.2  RE: - trimis de
(23 mar 2009, 17:27:30
Mai TOXIC...daca tu iti inchipui ca o firma cu vreo 200-300 de angajati (sau cat are firma de salubritate) este in stare sa curete fiecare straduta din oras...te inseli amarnic! Nu cer nici un fel de plata, pentru ca stau foarte bine din punct de vedere financiar si pentru ca nu sunt in situatia de a cere bani pentru o chestie pe care o fac din bun simt. Probabil ai inteles gresit si ai crezut ca ma duc de-acuma sa matur strazile impreuna cu Rosal-ul. Nu. M-am referit strict la faptul ca ies in fata blocului sa imi ajut vecinii sa curete gradina din jurul blocului si sa udam gardul viu precum si alte actiuni de ecologizare ce ne privesc doar pe noi locatarii blocurilor!
1.3  RE: - trimis de
(23 mar 2009, 18:32:18
@Zaraza

Nu promovez aruncatul pe jos, dar spune-mi te rog pentru ce platim taxa de salubrizare pe langa impozit? Ca sa ne uitam cum cei ce incaseaza bani pe salubrizarea orasului stau cu mainile in san? Uita-te putin cat praf si noroi este pe strazi? Cine il face? Noi trecatorii care iesim cu pantofii curati? Vreau sa stiu pentru ce platesc locatarii blocurilor acea taxa de salubrizare PE LANGA ce apare taxa pe gunoi care apare la asociatie? Spune-mi cine e fraier acum, nu noi platitorii de sute de taxe? Eu sunt de acord cu spiritul civic, dar pana la un punct.

Daca Rosal-ul si-ar face datoria cum trebuie, nu ar mai fi nevoie sa faca altii curat in locul lor, corect?
1.4  RE: - trimis de
(23 mar 2009, 18:36:33
@X_si_0

O firma cu 300 de angajati si cu utilajele de care dispun (sau ar trebui sa dispuna) nu ar trebui sa aiba probleme in curatarea orasului. Spune-mi te rog daca ai fost vreodata in Occident si daca ai fost, sa-mi spui daca ai vazut vreun locuitor, altul decat angajat la salubritate, dand cu matura prin oras. Poate tie ti se pare normal sa platesti taxe in nestire si in final, sa dai si cu matura?

Se vede treaba ca suntem un neam de mamaligi care acceptam orice fara sa cracnim!
1.5  RE: - trimis de
(23 mar 2009, 18:45:58
@Zaraza

Eu nu pot lua masuri in ceea ce priveste pe altii care arunca pe jos. Pot doar sa le fac observatie, dar nu oricui. Fa tu te org obesrvatie unui ceafa+lata manelist de 150 de kile. Asta este treaba altei institutii platite din banii nostrii, care se numeste Politia comunitara. Pana la urma, daca analizezi treaba la rece, constati ca autoritatile locale sunt cele care poarta vina mizeriei din oras, nu noi, asa ca dom' Primar si Consiliul Local in loc sa dea cu matura pe strazi, mai bine ar "matura" putin prin institutiile pe care cu onor si cu acordul nostru le conduc.
1.6  RE: - trimis de
(23 mar 2009, 19:57:55
NU TOXIC, gresesti cand pasezi toata vina catre institutiile locale, au si vina lor cu siguranta,dar tu ai pretentii prea mari pentru cat platesti, tu ai idee cat se plateste in strainatate pentru gunoi si restul ? Apoi,daca intalnesti puradei de manelisti, nu te obliga nimeni sa te duci sa ii certi ori sa le faci ora de morala, suna la institutia statului care se ocupa de siguranta si curatenia orasului, cheama-i, apoi pune-te martor, au destule parghii sa rezolve situatii neplacute,abia atunci poti sa spui ca ai facut ceva pentru societate.
1.7  RE: - trimis de
(24 mar 2009, 00:00:59
Am pretentii prea mari? Cam ce pretentii ar trebui sa am pentru 250 lei impozit + vreo 60 salubrizare?

Ia inmulteste suma asta la populatia Sucevei si spune-mi daca ar ajunge asa o suma sa mentina orasul curat. Sau poate trebuie milioane de euro pentru asta?

Ia sa te vad cu analiza!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei