Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mar 2009 - Anul XIV, nr. 67 (4053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pericol public

Tencuiala şi cărămizile unui bloc din Obcine, proiectile în capul trecătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Tencuiala şi cărămizile unui bloc din Obcini s-au transformat ieri dimineaţă în adevărate proiectile pentru pietonii care au avut ghinionul să se afle în zonă. Unul dintre oameni a fost rănit, din fericire fără ca viaţa să-i fie pusă în pericol. Pentru a evita şi alte incidente similare, zona a fost împrejmuită şi s-a asigurat paza cu jandarmi şi poliţişti comunitari.

 

Lipsa de interes şi inerţia locatarilor dintr-un bloc situat vizavi de Metro au fost pe cale să provoace un incident cu urmări grave. Un tânăr în vârstă de 20 de ani a fost lovit în cap de tencuiala desprinsă din faţada blocului, fiind transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava. Bărbatul a fost cusut şi i s-au aplicat câteva copci, după care i s-a permis să plece acasă. Lucrurile puteau fi mult mai grave, iar bucăţile de tencuială sau cărămizile desprinse din bloc ar fi putut produce o adevărată dramă.

Alertaţi de rănirea tânărului de 20 de ani, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au trimis la faţa locului un echipaj.

„Detaşamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autoscară mecanică la monitorizarea şi încercarea de îndepărtare a pericolului, dar datorită condiţiilor grele şi a altitudinii (nivelul etajului X) este necesară o schelă pentru a se putea îndepărta elementele de construcţie (cărămidă ornamentală şi tencuială), astfel protejând trecătorii şi geamurile locuinţelor blocului”, a precizat căpitanul Dan Baltaru, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Mai grav este că aceste căderi de tencuială şi cărămizi au fost semnalate în urmă cu câţiva ani, iar de câteva luni fenomenul s-a accentuat. Cu toate acestea, proprietarii nu au dat nici un semn că au de gând să refacă faţada blocului şi nici să ia măsuri pentru a-i proteja pe trecători.

 

„Atenţie! Cad tencuieli! Rugăm ocoliţi zona”

„Atenţie! Cad tencuieli! Rugăm ocoliţi zona”. Mesajul a fost aşezat la loc vizibil pe două din laturile blocului, iar zona periculoasă a fost asigurată cu garduri metalice şi bandă alb-roşie, folosită de autorităţi pentru a delimita şi a interzice accesul în anumite perimetre. La faţa locului au rămas şi câţiva agenţi ai Poliţiei Comunitare, dar şi angajaţi ai Jandarmeriei, cu misiunea de a nu permite nici unei persoane să treacă prin zona delimitată.

„Noi am venit la ora 14.00 aici şi stăm până se schimbă tura. Îi avertizăm pe oameni că nu au voie să pătrundă în acest perimetru. Pericolele la care se expun sunt mari şi din acest motiv nimeni nu are voie să intre în spatele gardurilor amplasate de colegii de la Jandarmerie”, a precizat unul dintre poliţiştii comunitari care păzeau zona din faţa blocului de pe bulevardul „1 Decembrie”.

 

Preşedintele Asociaţiei de Proprietari îi acuză pe locatari de „dezinteres”

Nicolae Mătăsaru, preşedintele Asociaţiei de Proprietari 23+27, acolo unde se află blocul „proiectil”, spune că singurii vinovaţi sunt locatarii, care pun în pericol vieţile altor persoane.

„Am făcut tot posibilul să-i conving să reabiliteze acest bloc, dar dezinteresul manifestat de ei nici nu-l pot caracteriza. Oamenii doresc ca Primăria să le repare blocul, dar uită că Primăria nu este proprietar şi nu are nici o calitate în a executa reparaţii. O să merg şi mâine (n.r. – astăzi) să le aduc la cunoştinţă care sunt obligaţiile lor şi riscurile la care se expun dacă nu efectuează reparaţii”, a declarat Mătăsaru.

Şi reprezentanţii ISU Suceava spun că responsabilitatea pentru un eventual accident, similar celui de ieri dimineaţă, revine asociaţiilor de proprietari.

„Fiecare proprietar are obligaţia de a verifica starea faţadelor construcţiilor, iar acolo unde se constată pericol de cădere a elementelor de construcţie să marcheze şi să asigure zona pentru a nu pune în pericol trecătorii. Atragem atenţia asociaţiilor de proprietari că le revine răspunderea juridică, în caz de vătămare cu elemente de construcţie”, a precizat căpitanul Dan Baltaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tencuiala şi cărămizile unui bloc din Obcine, proiectile în capul trecătorilor.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 7 voturi
Tencuiala şi cărămizile unui bloc din Obcine, proiectile în capul trecătorilor2.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Propun pasarea gabrielei... trimis de
(23 mar 2009, 11:39:54
...de la mine la tine de catre comunitari pt. a se asigura zona si asa ar avea motive plauzibile sa nu arda gazul degeaba printre noi ci cu folos.Si amu sa fiu mai explicit - mi-am adus aminte de un reportaj undeva prin america de sud unde fermierii sau taranii (cum i-ar numi gabriela-temida) dadeau 2-3 vaci mai inainte si piranha le devorau in timp ce turma trecea linistita.Ce spui gabriela imi dai azi un plus?Ai putea participa si tu devenind o atractie pt. turistii interesati de pasti in bucovina.Aaaah si cum sa uit cind deja ma pregatesc sa rid de pe amu cum ar raspunde :agramatii,alambicatii...Nu te provoc da cum sa nu te bag in seama ca e doar inceput de saptamina si risul e o terapie f. buna pe linga sex daca mai ai parte de asa ceva ,da ma-ndoiesc pt. ca altfel nu ai mai posta pe forum.Oricum o saptamina faina.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei