Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mar 2009 - Anul XIV, nr. 67 (4053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANM: 2009 va fi un an aproape optim din punct de vedere meteorologic

Luni, 23 Martie 2009 (13:09:17)
Anul 2009 va fi unul "aproape optim din punct de vedere meteorologic", cu precipitaţii foarte aproape de valorile medii multianulale, existând însă posibilitatea ca, în vară, în unele zone să apară seceta.

Directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a prezentat, luni, cu ocazia Zilei mondiale a meteorologiei o prognoză meteo "orientativă" pentru o perioadă de şase luni.

Din punct de vedere al precipitaţiilor, Sandu a exclus posibilitatea unor inundaţii cu urmări semnificative. Potrivit acestuia, cantităţile de precipitaţii care vor cădea se vor situa aproape de valorile medii multianuale, în unele cazuri fiind chiar mai mici decât acestea, fapt care ar putea genera seceta.

În aprilie, meteorologii au prognozat o cantitate medie de precipitaţii de 40-60 de litri pe metru pătrat "în limite normale".

"Asta nu înseamnă că acolo, unde avem peste limită nu pot fi inundaţii pe râurile mici, acestea nu pot fi prognozate cu atât de mult în avans", a spus Sandu.

Nici lunile mai şi iunie nu vor aduce precipitaţii în cantităţi "ieşite din comun", a arătat Sandu, contrazicând unele informaţii de presă conform cărora, din cauza temperaturilor foarte scăzute aşteptate în mai, culturile de pomi ar putea fi distruse. "Nici vorbă", a spus directorul ANM.

În ceea ce priveşte lunile iulie şi august, directorul ANM a arătat că acestea vor fi perioade cu precipitaţii în cantităţi mici, manifestându-şi speranţa ca din acest punct de vedere, prognoza să nu se îndeplinească.

"Sper să nu se realizeze prognoza aceasta. În iulie şi august, temperaturile sunt uşor sub normă şi pe anumite suprafeţe, simularea noastră arată că va fi secetă", a spus Sandu. Acesta a atras atenţia reprezentanţilor Ministerului Agriculturii asupra importanţei prognozei agrometeorologice, spunând că aceasta trebuie să ajungă săptămânal la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF).

"Am primit un telefon zilele trecute de la ANIFşi mi s-a cerut o hartă. Nu aşa se face. După părearea mea, hărţile agrometeorologice ar trebui să ajungă săptămânal la ANIF, pentru ca cei de acolo să ştie ce au de făcut", a susţinut Sandu.

El a ţinut din nou să arate că prognoza pentru şase luni este una care nu se vrea exactă, afirmând că nici cele mai mari institute de meteorologie din lume nu pot da prognoze în detaliu pentru mai mult de zece zile.

În încheierea prezentării sale, acesta a afirmat că anul 2009 se aşteaptă să fie unul "extrem de bun" pentru culturile de grâu, însă nu la fel de bun pentru cele de porumb.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANM: 2009 va fi un an aproape optim din punct de vedere meteorologic.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANM: 2009 va fi un an aproape optim din punct de vedere meteorologic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei