Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2009 - Anul XIV, nr. 66 (4052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Bechtel a primit o sumă importantă pentru 2008, iar subcontractanţii stau cu ochii în soare

Duminică, 22 Martie 2009 (16:36:26)
Premierul Emil Boc a cerut, duminică, firmelor din transporturi care au primit din partea Guvernului banii pentru lucrările efectuate anul trecut să achite la rândul lor datoriile faţă de subcontractanţi, arătând că Bechtel a primit o sumă importantă, dar subcontractanţii "stau cu ochii în soare".

El a afirmat, într-o videoconferinţă cu prefecţii, că plăţile au fost efectuate de către Ministerul Transporturilor direct către firmele care au contractat lucrările.

"Bechtel a primit o sumă de bani importantă, dar am înţeles că subcontractorii stau cu ochii în soare. Noi n-am dat banii ca să-i ţină Bechtel în conturi. OK, ce au ei pentru acoperirea cheltuielilor în regulă, dar ei trebuie să-şi achite obligaţiile şi faţă de subcontractori, pentru că noi suntem întrebaţi «domnule, aţi spus că aţi dat banii pentru lucrările din transporturi, dar nu au ajuns şi la cei care au fectuat lucrările». Deci atragem atenţia şi principalelor firme din domeniul transporturilor care au primit sumele de bani pentru lucrările efectuate anul trecut, cu solicitarea ca sumele să meargă mai departe şi pentru subcontractori, pentru că şi ei au contribuit la efectuarea acelor lucrări", a spus Boc.

El a arătat că Bechtel este prezentat doar ca un exemplu şi că Executivul nu dispune de "un mijloc direct de constrângere" pentru rezolvarea acestor probleme, ci lansează un semnal de atenţionare pentru o relaţie comercială corectă.

Până la sfârşitul anului, Bechtel trebuie să finalizeze 42 de kilometri de autostradă, pe tronsonul Câmpia Turzii - Gilău, şi viaductul în Suplacu de Barcău.

Ministerul Transporturilor va plăti în acest an companiei Bechtel 420 de milioane de euro, în baza protocolului încheiat între cele două părţi.

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov - Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat companiei americane Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Bechtel a primit o sumă importantă pentru 2008, iar subcontractanţii stau cu ochii în soare.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Bechtel a primit o sumă importantă pentru 2008, iar subcontractanţii stau cu ochii în soare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei