Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2009 - Anul XIV, nr. 66 (4052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Colţul Cititorului

„O situaţie incredibilă, paradoxală, dar dureros de reală”

Mă numesc Franţ Elena Cristina, sunt locuitoare a municipiului Suceava şi doresc să aduc la cunoştinţa opiniei publice o situaţie incredibilă, paradoxală dar dureros de reală.

De 7 ani de zile viaţa mea a luat o întorsătură dramatică, ca urmare a unor acte medicale greşite, efectuate în 2002 în cabinetele doctorilor Nechifor Filip şi Babiuc Florin, greşeli ce m-au costat pierderea sănătăţii.

Ce au făcut aceşti doi doctori, ce acuzaţii le aduc? De vătămare corporală gravă şi punere în primejdie a vieţii personale. Vi se părea o exagerare, dar nu este deloc aşa şi vă voi explica de ce.

În anul 2002, mi-am aplicat plomba pentru o infecţie existentă la nivelul gingiei corespondente dintelui 24, plombă aplicată nu numai la nivelul dintelui, dar şi al maxilarului găurit de această infecţie. Ulterior, dintele mi-a fost extras dar plomba aplicată la nivelul maxilarului nu a mai fost scoasă.

Din 2002, organismul meu este practic obligat să coabiteze cu această infecţie, fapt care mă pune în pericol de a-mi pierde întreaga dantură. Nu mă pot hrăni, nu pot dormi, stau cu durere permanentă, imunitatea organismului meu a fost practic distrusă, fapt ce a dus şi la apariţia unor tumori mamare stângi suspect malignă, punându-mi-se astfel şi viaţa în primejdie.

Pe 24.11.2008 m-am prezentat la Policlinica Suceava şi am făcut o radiografie la nivelul fostului dinte 24, radiografie ce indică prezenţa infecţiei şi a materialului de obturaţie străin rămas la nivelul maxilarului.

În datele de 04.12.2008 şi 06.02.2009, am depus plângeri la CMD Suceava împotriva celor doi medici stomatologi vinovaţi de malpraxis.

În cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu membrii comisiei de disciplină, aceştia au recunoscut prezenţa infecţiei, îl citez textual pe domnul Covrig „ţi-au băgat ei infecţia în gingie”, la care eu le-am răspuns, infecţia nu, dar plomba da, au recunoscut că trebuie intervenit într-o clinică de buco-maxilo-facial dar au refuzat să îmi dea vreo hârtie în acest sens, spunându-mi că-mi vor trimite răspuns acasă. Mai mult, domnul Costea, preşedintele CMD, mi-a propus să accept o sumă de bani de la domnul Babiuc, la care eu i-am răspuns că-i voi da în judecată pe cei doi medici şi că instanţa va stabili vinovăţia celor doi şi cuantumul despăgubirilor.

La data de 09.03.2009, am primit un plic de la CMD în care am găsit răspunsul lor oficial la plângerea formulată împotriva dr. Nechifor Filip. Care era acest răspuns? De respingere a reclamaţiei ca nefondată, invocându-se trecerea celor şase luni de la data săvârşirii faptei. Art. 449 din Legea 95/2006 prevede că această acţiune disciplinară poate fi pornită în termen de 6 luni de la data săvârşiri faptei sau de la data cunoaşterii consecinţelor prejudiciabile.

Dacă eu mi-am efectuat radiografia la 24.11.2008 şi am depus plângere la 06.02.2009, deci la interval mai mic de 3 luni, despre ce depăşire a termenului vorbiţi?

Răspunsul pe care mi l-aţi trimis dvs. de la CMD este total nefondat şi ilegal, dovedind atitudinea dvs. duplicitară, de complicitate morală cu doctorii vinovaţi de malpraxis. Este inadmisibil ca aceşti pretinşi doctori stomatologi care au depus un jurământ al lui Hipocrate în care se spune: „Sănătatea pacienţilor va fi pentru mine obligaţie sacră”, să îmi trimită un asemenea răspuns!

Nu aveţi conştiinţă, nu aveţi demnitate, nu respectaţi prevederile Legii 95 / 2006 care bună, rea, aşa cum este, trebuie aplicată.

Dvs., prin ceea ce aţi făcut, aţi adus atingere şi grave prejudicii reputaţiei corpului medical din care faceţi parte, prin încălcarea flagrantă a dreptului pacientului şi a Legii 95 / 2006.

Poate un control de la Ministerul Sănătăţii va lămuri lucrurile.

Deşi din primul moment nu am avut nici cea mai mică încredere în acest CMD, am depus aceste plângeri pentru a urma calea legală.

Pe de o parte, la cele „aşa-zise” întâlniri mă compătimeau, îmi dădeau dreptate şi spuneau că vor lua măsuri disciplinare împotriva medicilor incriminaţi, pe de altă parte nu făceau decât să se acopere unii pe alţii, pentru că, nu-i aşa?, corb la corb nu-şi scoate ochii.

 

Elena Cristina FRANŢ, Suceava

P.S Întrebare retorică:

Pentru ce mai plătesc eu în fiecare lună ca asigurat contribuţia la asigurări de sănătate dacă nu am parte de ea?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „O situaţie incredibilă, paradoxală, dar dureros de reală”.
 Vizualizări articol: 2610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
„O situaţie incredibilă, paradoxală, dar dureros de reală”3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei