Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2009 - Anul XIV, nr. 66 (4052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cinci sfaturi pentru a renunţa mai uşor la fumat

Specialiştii britanici au alcătuit o listă cu cinci sfaturi pentru persoanele care doresc să renunţe la fumat, informează mirror.co.uk.

Primăvara reprezintă, de regulă, perioada din an în care foarte multe persoane se gândesc la un nou început, îşi amintesc de nevoia de a renunţa la fumat, rememorând, totodată, şi eşecurile amare pe care le-au înregistrat, în trecut, în tentativele lor anterioare.

Specialiştii britanici au elaborat o listă cu cinci soluţii practice care să îi ajute pe fumători să uite de fumat şi să reuşească să renunţe definitiv la acest viciu.

1) Găsirea unui nou hobby, o activitate la care fumătorii s-au gândit în trecut şi pe care şi-au dorit întotdeauna să o practice, precum echitaţia, pictura sau ciclismul. În acest fel ei nu se vor mai gândi la nevoia de a fuma şi îşi vor completa, totodată, personalitatea, cu ajutorul acestor activităţi auxiliare.

2) Decizia de a nu lenevi şi de a fi tot timpul ocupat, chiar dacă acest lucru se rezumă la îndeplinirea acelor sarcini care au fost amânate, sistematic, în ultimele luni. Fie că este vorba de rearanjarea cărţilor, a caietelor şi a CD-urilor pe birou sau de curăţarea hainelor din garderobă, aceste activităţi le vor ţine fumătorilor mintea ocupată.

3) Alegerea unui prieten şi folosirea lui pe post de "linie de consultanţă telefonică". De fiecare dată când o persoană fumătoare simte nevoia să fumeze, va putea să îşi sune cel mai bun prieten şi să vorbească cu el despre această nevoie. Totodată, pentru a face lucrurile mai interesante, prietenul va putea să aleagă o pedeapsă, pentru fiecare apel telefonic recepţionat.

4) Alocarea unui interval de cinci minute, în fiecare zi, pentru a calcula sumele de bani economisite prin decizia de a nu fuma în săptămâna anterioară.

5) Depunerea unei monede de 1 Euro într-o puşculiţă, de fiecare dată când persoana fumătoare simte nevoia să fumeze, iar la sfârşitul fiecărei săptămâni, să doneze aceste sume diverselor organizaţii de caritate, de cercetare împotriva cancerului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci sfaturi pentru a renunţa mai uşor la fumat.
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cinci sfaturi pentru a renunţa mai uşor la fumat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei