Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2009 - Anul XIV, nr. 66 (4052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Constrângeri bugetare

Consiliul Judeţean Suceava renunţă la cumpărarea casei în care a locuit Creangă

Duminică, 22 Martie 2009 (15:46:18)
Consiliul Judeţean Suceava renunţă la dreptul de preemţiune pentru cumpărarea casei în care a locuit scriitorul Ion Creangă în perioada când a urmat Şcoala de Catiheţi din Fălticeni. Motivul - lipsa banilor. Deliberativul judeţean a votat în ultima şedinţă care a avut loc la finele săptămânii trecute renunţarea la dreptul de preemţiune pentru cumpărarea imobilului situat în municipiul Fălticeni, pe strada Ion Creangă, nr.30. „Având în vedere constrângerile bugetare ale anului 2009, precum şi starea precară în care se află imobilul, aşa cum rezultă din evaluarea efectuată de specialiştii din cadrul compartimentului arhitectul şef al judeţului şi Direcţiei tehnice a Consiliului Judeţean, dar şi din opinia exprimată de Complexul Muzeal Bucovina, nu avem altă soluţie decât să renunţăm la dreptul de preemţiune pentru cumpărarea imobilului”, se spune în expunerea de motive la proiectul de hotărâre propus spre aprobare de executivul judeţean. Imobilul în care a locuit marele Ion Creangă este în prezent în proprietatea doamnei Niculina Grumăzescu. Casa de locuit este monument istoric fiind clasată conform dispoziţiilor Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice în grupa B- monumente istorice reprezentative pentru patrimoniul cultural local şi inclusă în Lista monumentelor judeţului Suceava. Imobilul are valoare istorică şi o vechime de peste 180 de ani. Dreptul de preemţiune al Consiliului Judeţean la înstrăinarea acestei casei este stipulat de aceeaşi Lege 422/2001. 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava renunţă la cumpărarea casei în care a locuit Creangă.
 Vizualizări articol: 1000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Consiliul Judeţean Suceava renunţă la cumpărarea casei în care a locuit Creangă1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei